YOUTUBE SCREENSHOT
BRUTALAN POTEZ

VIDEO Pogledajte kako je kći bivšeg košarkaša Bullsa nokautirala 15-godišnju suparnicu usred utakmice

Nesretna žrtva je pretrpjela potres mozga, a njezina je majka podnijela policijsku prijavu
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2021. 10:45

Bivši košarkaš Chicago Bullsa Corey Benjamin uputio je javnu ispriku nakon što je njegova kći tijekom kadetske utakmice u Kaliforniji udarila suparnicu šakom u glavu.

Benjaminova kći prišla je s leđa 15-godišnjoj Lauryn Ham i oborila je na tlo. Nesretna Lauryn je pretrpjela potres mozga, a njezina je majka podnijela policijsku prijavu zbog incidenta, navevši da je Benjaminovu kćer na brutalan potez potaknula njezina majka.

- Želim da kći i mama budu odgovorne. Ovakvo ponašanje je za osudu i ne smije se događati u sportu mladih - rekla je Alice Ham, majka napadnute djevojčice. Corey Benjamin nije bio na utakmici, a u kasnijem je priopćenju priznao da je u nevjerici zbog incidenta.

"Kao otac, šokiran sam i razočaran ponašanjem svoje kćeri jer to nije odraz vrijednosti kojih se drži moja obitelj, niti to oslikava vrijednost, karakter i duh košarke. Mladoj dami koju je moja kći udarila iskreno se ispričavam i molim za njezino potpuno ozdravljenje, kako fizički tako i emocionalno. Duboko se ispričavam i njezinoj obitelji, kao i svima koji su bili pogođeni i povrijeđeni postupcima moje kćeri i njezine majke", naveo je Benjamin u priopćenju.

Benjamina su Bullsi uzeli u prvom krugu drafta 1998. godine, a u tri sezone se istaknuo jedino hvalisanjem da bi mogao pobijediti netom umirovljenog Michaela Jordana "jedan na jedan". Jordan to, dakako, nije mogao mirno prihvatiti, pa se jednog dana pojavio na treningu i pokazao nadobudnom rookieju tko je gazda. Benjamin se u Chicagu zadržao tri sezone, kasnije je još kratko igrao za Atlantu i to je bilo sve od njegove NBA karijere.

Linker
27. travanj 2024 02:06