TWITTER SCREENSHOT
ČUDO OD DJETETA

VIDEO: Pogledajte senzaciju iz Kine: Ima 14 godina, visoka je 226 cm, nitko joj ništa ne može!

Dolazi iz košarkaške obitelji, a već su počele nezaobilazne usporedbe s legendarnim NBA košarkašem
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2021. 17:20

Internetom se širi snimka 14-godišnje kineske senzacije Zhang Ziyu. Tinejdžerka visoka nevjerojatnih 2,26 m ovog je tjedna postala glavna priča sportskih medija kada je sa svojom ekipom osvojila turnir održan u Jingzhouu.

Ziyu je zabila 42 poena uz 25 skokova i šest blokada, a imponirala je njena dominantna igra pod košem. Kako i ne bi, kada su njene vršnjakinje u toj dobi gotovo upola niže.

Snimka na kojoj kineska košarkašica skuplja praktički svaku loptu u reketu i dijeli blokade kao od šale vrlo je brzo potaknula usporedbe s bivšom NBA zvijezdom Yaom Mingom. On je sa svojih 2,29 također bio poznat po dominaciji unutar reketa te po igračkim karakteristikama koje su sada primjetne kod Zhang Ziyu.

Rođena je u istočnokineskoj provinciji Shandong u košarkaškoj obitelji - oba su se roditelja aktivno bavili košarkom, a njena je majka Yu Ying i bivša članica kineske reprezentacije.

Mnogi se stručnjaci stoga pitaju: ako je Zhang sa svojih 14 godina ovako superiorna, kako će tek izgledati kada navrši 18?

Linker
20. travanj 2024 14:58