Željko Marelja

 NIKSA STIPANICEV Cropix
TUŽNA OBLJETNICA

VIDEO ‘Slikajte dva kapetana!: Legendarni košarkaš danas se teško kreće, ali je ljubio svog Dražena

‘Budite ponosni na svog Peću, neka vam on bude vodilja u životu i neka mu je vječna slava i hvala‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 07. lipanj 2022. 14:13

Kao i svakog 7.lipnja Šibenčani obilježavaju godišnjicu preranog odlaska Dražena Petrovića. Prošlo je točno 29 godina kada nas je baš u 29.godini napustio slavni košarkaš. A gdje drugdje obilježiti taj tužan događaj nego na Baldekinu.

Draženovom Baldekinu, tamo gdje je sve počelo. Košarkaški teren, spomenik, kultna dvorana na par metara. Preko ceste Mozzartov rodni dom. I, njegovi Šibenčani, gosti, ali što je najvažnije - neka nova dica…Bili su to i Draženovi negdašnji suigrači, kako iz Šibenke, tako iz reprezentacije poput Fabijana Žurića i Stojka Vrankovića. Prijatelja, koji o Draženu uvijek govori s puno emocija.

- Puno toga je rečeno i napisano o Draženu, a ja se mogu samo prisjetiti svojih igračkih dana jer sam imao čast i zadovoljstvo i privilegiju igrati s njim te mogu reći da su mi to bili pa možda i najdraži trenutci karijere. Pogotovo 1992. godine, ne treba objašnjavati zašto. On je bio naš vođa, kapetan, veliki čovjek i veliki radnik. Budite ponosni na svog Peću neka vam on bude vodilja u životu i neka mu je vječna slava i hvala – zaključio je Vranković.

Osim predsjednika HKS-a na godišnjicu pogibije velikana hrvatske košarke stigao je i Željko Marelja. Legendarni kapetan Šibenke iz 83. teško se kreće, ali svoga Maloga nikada ne zaboravlja.

image

Drazen Petrović

Hanza Media

- Molim vas slikajte dva kapetana – kazao je Marelja.

Posebno dirljiv trenutak bio je onaj kada je Maki poljubio svoga Dražena. A klapa Bunari zapivala Život leti kapetane…
U protokolarnom dijelu čelnici grada, županije, predstavnici sportskih udruga, zajednica i klubova položili su cvijeće pokraj Draženovog spomenika, a djeca u narančastim dresovima zaigrali na basket pokraj svoga idola…

U okviru programa obilježavanja tužne godišnjice u organizaciji OKK "Dražen Petrović" organiziran je i Međunarodni turnir za mlade košarkaše, pod nazivom 20.Kup NP Krka". Naslov pobjednika ostao je u Šibeniku, dječaci OKK "Dražen Petrović" pobjednik je turnira, u finalu su uvjerljivo pobijedili vršnjake iz Zadra (70:36), drugi je ŠK Zadar, 3. ŠK Split, 4.ŠK Alkar, 5.KK Mesarija Sežana, 6.ŠK Pazin.

image

Naslovnica SN-a dan nakon smrti Dražena Petrovića

SN ARHIVA

Za ŠK Dražen Petrović su nastupili: Lovre Bratić (kap.), Tin Jurić, Vito Šarin, Rafael Grubišić, Filip Suton, Filip Mrša, Tomislav Dragović, Vito Baranić, Karlo Slavica, Petar Maleš, Andrija Garma, Mate Tanfara, Toni Gović, Ivano Banić, trener Branko Klisović.

Linker
19. travanj 2024 21:17