SCREENSHOT Screenshot
NEREDI U DERBIJU

VIDEO: Totalni kaos u finalu ABA lige, suce u Beogradu gađali topovskim udarima i pljuvali po njima

Policija je napravila kordon između tribine i klupe Crvene zvezde, a prekid je trajao 25 minuta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2022. 23:32

Totalni kaos dogodio se na košarkaškome derbiju između Partizana i Crvene zvezde. U beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" igrala se treća utakmica ABA lige kada su 57 sekundi prije kraja, pri vodstvu Crno-bijelih 68:65, suci napustili parket.

Navijači domaćeg Partizana gađali su sudačku trojku upaljačima i raznolikom pirotehnikom, a nekom su trenutku odjeknuli i topovski udari.

Nisu samo djelitelji pravde bili na nišanu. Domaći su navijači, kao i u prvim dvjema utakmicama, gađali i košarkaše Crvene zvezde svime i svačime. Sucima je stoga u nekome trenutku dozlogrdilo te su prišli zapisničkome stolu.

Partizanov Amerikanac Kevin Punter pogodio je tricu za vodstvo, a u tom je trenutku sudačka trojka napustila parket jer su ih navijači zasuli pljuvačkama, svakojakim predmetima i pozamašnim pirotehničkim sredstvima, da bi potom u dvorani red pokušala uvesti interventna policija.

Suci Matej Boltauzer (Slo), Uroš Nikolić (Srb) i Milan Nedović (Slo) nisu se htjeli vratiti na parket dok se situacija ne primiri.

Na kraju su ipak popustili i vratili se nakon punih 25 minuta, a Partizan je slavio 70:67 te je time smanjio prednost, sada je 2:1 za Crvenu zvezdu. Pobjednik će izboriti mjesto u Euroligi.

Linker
19. travanj 2024 00:34