Andrea Trinchieri.
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
‘GUBI SE U SVLAČIONICU!‘

VIDEO: Trener je iz petnih žila urlao na mladog Hrvata: ‘Sljedeći put ću ga poslati na autocestu!‘

Nesuđenom hrvatskom izborniku nije se svidjelo kako je Zagrepčanin reagirao po ulasku u igru.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2020. 23:26

Što je to s našim košarkaškim izbornicima i onima koji su to mogli/htjeli/trebali postati? Nakon što smo objavili divljanje Jasmina Repeše u utakmici njegova Pesara protiv Triestea u talijanskom prvenstvu, istoga se dana dogodio eksces s Andreom Trinchierijem u Njemačkoj.

Tamo je njegov Bayern u svojoj dvorani igrao dvoboj 9. kola Bundeslige protiv Bamberga. Dobio je domaći sastav tu utakmicu sa 14 poena viška (84:70) i tako stigao na omjer 7-1 u njemačkom prvenstvu. Ipak, taj će sraz aktualnog i bivšeg njemačkog euroligaša odmah htjeti zaboraviti naš mladi košarkaš Matej Rudan.

Naše 19-godišnje krilo na parketu je provelo samo 73 sekunde, nakon čega je uslijedila odgojna mjera. Naime, Trinchieri ga je izvadio iz igre i poslao ravno u svlačionicu s pogrdnim riječima: Gubi se u svlačionicu!

Rudan je ušao u igru tri minute prije kraja kad je Bayern već bio na 15 razlike. Ipak, talijanskom strategu hrvatskih korijena nije se svidjelo kako je mladi Zagrepčanin reagirao po ulasku na teren. Najprije se na njega propisno izderao, a onda ga demonstrativno potjerao na tuširanje.

Video Andree Trinchierija u "akciji" pogledajte OVDJE.

I na press-konferenciji nakon utakmice nije stao s komentarima na račun njegove igre:

- Sljedeći put ću ga poslati na autocestu. Imamo mlade igrače. Sasha Grant igrao je odlično unatoč tome što nije zabio koš, a želi postati profesionalac. Prva stvar kada ste mlad i talentiran igrač morate znati što je potrebno da bi postao profesionalac. Sasha i Jason naporno rade i pokušavaju zaraditi svaku minutu na terenu i poštovanje suigrača. Matej to ne razumije. Da nisam reagirao na njegov loš stav, ne bih bio dobar trener. Ne bih mu pomogao. Mladim igračima potreban je vodič. U svojih 25 godina karijere nisam vidio da je mladi igrač uspio tako što je boravio u komfornoj zoni - kazao je Trinchieri.

Linker
22. travanj 2024 12:51