TOM DUBRAVEC Cropix
Kup Krešimir Ćosić

Zadar srušio Split, evo kako izgledaju polufinalni parovi

Posljednjih deset minuta igralo se nervozno s puno promašaja, ali i borbeno
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 14. veljača 2024. 22:13

ZADAR - SPLIT 80:73 (16:20, 30:18, 16:20, 18:15)

SPLIT - Dvorana Gripe. Gledatelja 2200. Suci: Hadžić, Jovović, Vovk.

ZADAR: Davis 3, 3sk, Klarica, Vujačić, Žganec 7, 4sk, 3a, Mazalin 16, 5sk, 3a, Lakić 9, 6sk, 4a, Mekić, Jambrović, Drežnjak 10, 5sk, Grbić, Božić 19, 6sk, 8a, Ramljak 16

SPLIT: Funderburk 9, 4sk, Perković 29, 3sk, 4a, Shorter 10, 4sk, 5a, Sullivan 12, 8sk, 3a, Kalajžić 2, 3sk, Tišma 4, 4sk, Runjić 2, 3sk, Vuko 5, 9sk, Perkušić, Dubravčić, Pavin, Ljubičić


Posljednji četvrtfinalni par SuperSport Kupa Krešimira Ćosića činili su Split i Zadar, a u polufinale su prošli košarkaši Zadra.

Utakmica je otvorena uz dosta nervoze, s dobrim obranama s obje strane. Rezultat je kroz prvu dionicu bio izjednačen uz malo poena. Shorter je dobro ušao u susret, ali su problem predstavljala njegova dva faula, a isto toliko imao je i Perković.

Zadrani su napadali preko low posta i probleme stvarali utrčavanjima Ramljaka i Lakića. Split je tricom Perkovića otišao na tri razlike krajem prve dionice. Nominalno gosti u ovom susretu nakon prvih su deset minuta bili na plus 4, najviše na pogon Tonija Perkovića, koji je u prvoj četvrtini postigao 8 poena.

Zadrani su brzo anulirali prednost Splita i preko Božića i Mazalina poravnali rezultat. Igrao je Zadar bolje u drugoj četvrtini, imao seriju 12:4 i držao prednost od dva posjeda. Velike probleme Splitu je zadavao Lovro Mazalin svojom leđnom tehnikom. Splićane je u igri držao Toni Perković.

Cibona - Dubrava, Zadar - Cedevita Junior za finale

Nakon posljednje četvrtfinalne utakmice u trofejnoj dvorani KK Splita održan je ždrijeb polufinala, koji će igrati u petak.

Od 17 sati sutra će se tako za ulazak u finale boriti lanjski pobjednik Cibona te Dubrava, a od 20 sati će prolaz u finale tražiti Zadar i Cedevita Junior.

Finale je na rasporedu u subotu od 20 sati (Tvrtko Puljić)

Mazalin je nastavio trpati koš Splita koji nije mogao obraniti ništa. Zadar je drugu dionicu dobio s 12 razlike i na veliki odmor otišao s plus 8.

Zadrani su kroz treću četvrtinu održavali plus desetak koševa prednosti koje su momci u crnim dresovima uspjeli spustiti na minus 5 preko Sullivana i Perkovića. Stigao je Split preko Shortera i na minus 1, ali Božić tricom vraća na četiri poena prednosti za Zadrane uoči posljednje dionice.

Posljednjih deset minuta igralo se nervozno s puno promašaja, ali i borbeno. Vidjelo se jasno koliki je ulog utakmice, a reprezentativno je igrao Toni Perković, koji je novom tricom Splićane doveo na najmanju razliku još od prvog poluvremena. Brzo je uzvratio Lakić akcijom "2 plus 1".

Igrala se završnica koš za koš, pa je tako nakon Perkovićeve trice brzo uzvratio Božić, na kojeg su se nadovezali Ramljak i Žganec te je Zadar na nešto manje od tri minute do kraja bio na plus 6. Žganec je potom odigrao odličnu obranu na Vuki i riješio utakmicu.


Drežnjak: Ova je utakmica bila dostojna finala


Danijel Jusup, trener Zadra.

- Teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Do zdanje dvije, tri minute sve je bilo otvorena. Sada treba pažljivo s emocijama i pripremiti se za sljedeću utakmicu. S Mazalinom i Božićem napadali smo obje strane i to nam olakšava posao. Idemo sad prema Zadru, pa se vraćamo za polufinale.

Dario Drežnjak, igrač Zadra:

- Čvrsta utakmica. Znamo svi jedni o drugima, ali mi smo ispali bolji. Šteta da nije finale, jer ova je utakmica bila dostojna finala.

Slaven Rimac, trener Splita:

- Zadar je bio konstantniji tijekom cijele utakmice. Mi smo imali neke dobre momente, ali kad smo imali ritam u posljednjoj četvrtini imali smo neke ishitrene odluke, a Zadar e bio mirniji. Nama više leži košarka s više trčanja. S Kučićem i Ljubičićem imat ćemo više opcija za igrati protiv Zadra. Zadar je sada bolji od nas, dobili su nas tri od četiri utakmice, ali sezona je još duga.

Toni Perković, igrač Splita:

- Zadar je opet bio pametniji od nas, znamo svi jedni o drugima, ali Zadar uvijek ispadne pametniji. Frustrirajuće je gubiti na svom terenu uz osjećaj da svi nisu dali sve od sve. Šteta da ovo nije bilo finale. (Tvrtko Puljić)

Linker
20. svibanj 2024 08:13