DAMIR KRAJAC Cropix
SLAGANJE MOMČADI

Zvučne akvizicije na Gripama, dva hrvatska košarkaška reprezentativca i bivša člana Cibone stigla u Split

‘Užitak je igrati u toj dvorani, pred publikom koja zna što je košarka‘
Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. srpanj 2023. 22:31

Hrvatski reprezentativac Lovro Gnjidić (22) pojačao je momčad Splita u sljedećoj sezoni, a ‘žuti’ su pred realizacijom angažmana i njegovog kolege iz reprezentacije Krešimira Ljubičića (25).

Dolazak Gnjidića zvučno je pojačanje za Split gdje sportski direktor Teo Čizmić i trener Slaven Rimac marljivo rade na slaganju rostera za novu sezonu. Pritom su na predstavljanju Rimca najavili kako će pokušati prije svega angažirati hrvatske igrače, premda to nije nimalo jednostavno s obzirom na kretanje cijena na tržištu gdje je nerijetko jeftinije i jednostavnije angažirati strance.

Užitak igranja na Gripama

Bivši razigravač Cibone Gnjidić je prošle godine otišao u Cedevita Olimpiju, ali se tamo nije baš uspio nametnuti. Stoga je Gnjidić stigao na posudbu na Gripe gdje će raditi pod paskom novog trenera ‘žutih’ Rimca. Gnjidić je trenutno s reprezentacijom Hrvatske na pripremama za nastavak pretkvalifikacija za Eurobasket, zajedno s Ljubičićem.

Sin bivšeg košarkaša Borisa Gnjidića jedan je od najvećih talenata hrvatske košarke, ali njegov igrački razvoj nije dosad baš išao priželjkivanim tijekom. Dolazak na Gripe mogao bi se pokazati pogotkom i za njega i za klub.

- Sretan sam i zadovoljan što ću sljedeće sezone igrati u Splitu, uvijek su mi Gripe davale neki posebni poticaj. Užitak je igrati u toj dvorani, pred publikom koja zna što je košarka. Dat ću sve od sebe da opravdam klupska očekivanja, vjerujem da je ispred Splita i mene sezona koja će donijeti puno toga dobrog. Svjestan sam svih izazova, bit će mi posebno zadovoljstvo raditi s trenerom kakav je Slaven Rimac, a raduje me što je u ekipi puno mladih igrača, mojih prijatelja i siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u košarci - rekao je Gnjidić nakon potpisa za službenu stranicu kluba.

Centar Ljubičić također bi trebao pojačati Split u idućoj sezoni, blizu je da se sve finišira i u tom slučaju. Prošle je sezone Ljubičić bio član Cibone. Snažni 211 centimetara visoki košarkaš nerijetko je prošle sezone baš u ogledima ‘vukova’ i ‘žutih’ pružao jako dobre partije, mučio je visoku liniju Splita.

Domaći igrači

U odnosu na prošlosezonsku momčad na Gripama je ostao domaći, splitski dio sastava koji je još pod ugovorima i u idućoj sezoni.

Time su na Gripama sebi još ljetos olakšali posao uoči ove sezone. U tu skupinu igrača uz one mlađe spadaju i Mate Kalajžić, Lovre Runjić, Tonko Vuko, Boris Tišma... Otišla su sva trojica prošlosezonskih Amerikanaca Shannon Shorter, Tyrell Nelson i Lewis Sullivan, dok još nije poznato što će odlučiti Dominik Mavra kojem je istekao ugovor, odnosno čeka se odluka Roka Lenija Ukića o nastavku ili prekidu karijere.
Uz igrače koji su već otprije bili pod ugovorima, te potvrđenog Gnjidića, Ljubičića za očekivati je da će se u nastavku slaganja momčadi za iduću sezonu regionalne lige i domaćeg prvenstva sada na Gripama ipak više okrenuti inozemnim opcijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:59