Hrvatska - Grčka, Mario Hezonja, Giannis Antetokounmpo i Ivica Zubac

 FIBA
KAKO SU IGRALI

Amerikanac odigrao poluvrijeme iz snova, na Šariću pauza ostavila traga, svježi otac nas držao iznad vode

Zubac se borio kao lav, Babo uzimao na sebe teške lopte, Hezonja u obrani bolji nego inače...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. rujan 2022. 21:16

Hrvatski košarkaši porazom su otvorili Eurobasket u Milanu. Bolja je bila reprezentacija Grčke s 89-85 (24-16, 22-14, 24-32, 19-23).

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Jaleen Smith s 23 koša, Bojan Bogdanović je ubacio 19, a Krunoslav Simon 18 poena. Grke su sa po 27 koševa predvodili Giannis Antetokounmpo i Tyler Dorsey. Također, treba istaknuti i da su Grci jedni od favorita za osvajanje Eura.

Evo kako smo ocijenili igrače:

Najbolji u Hrvatskoj:

Jaleen Smith 7,5

Amerikanac je odigrao poluvrijeme iz snova, iako je patio u obrani u prvom dijelu. U nastavku je bio opasan na šutu, bolji u obrani, prisutan na prodoru i stabilan na lopti. Baš onakav kakvog smo tražili...

Toni Perković -

Nije ulazio u igru

Roko Prkačin -

Nije ulazio u igru

Kruno Simon 7

Uz bok Smitha, nakon što je tek u jutro petka donijeta odluka da će igrati, pokazao što znači za Hrvatsku u nastavku i koliki bi bio hendikep da ga nema.

Mario Hezonja 6,5

Sjajno otvorio, kasnije malo prikočio u napadu, bio prisutan na skoku. U obrani bolji nego inače, iako treba i može u tom dijelu igre još i bolje.

Dario Šarić 5,5

Trudio se, tražio se, ali pauza od godinu i pol dana bez ovakvih utakmica je morala ostaviti traga. Nema uopće dvojbe da će Šarić biti puno, puno bolji u sljedećim izazovima.

Lovro Gnjidić -

Nije ulazio u igru

Karlo Matković 6

Unio je sve što ima u svojih šest minuta igre. Bit će utakmica kad će to stići i naplatiti.

Ivan Ramljak 5,5

Odigrao je deset minuta, možda mogao i ranije na raspucanog Dorseyja, bez učinka u napadu.

Dominik Mavra 5,5

Dobio ulogu back-up playa, hrabro pogodio desni ulaz, ali je rezultat u njegovih četiri i pol minute na terenu pao za devet razlike.

Ivica Zubac 6,5

Borio se kao lav, primao podle udarce Grka koji nisu svirani, pokušavao što može s Giannisom. Bila je to pristojna utakmica, bila bi jako dobra da je imao sudačku zaštitu...

Bojan Bogdanović 7

Kapetan je odigrao prvu kao otac i držao je sve vrijeme momčad glavom iznad vode. Uzimao je na sebe neke teške lopte, tražio je i obranu, odigrao sasvim dobro. U prvoj kao otac.

Izbornik Damir Mulaomerović 6,5

Ideja s početka bila je dobra, sve osim obrane na Dorseyju. Uspio je vratiti momčad u život nakon minus 19, uspio ju je podići i nakon što je dohvatila Grke, pa opet otišla na minus deset i stići u šansu za pobjedu. Šizio na suđenje, s pravom, jer nismo imali jednak tretman. OK, ako smo trebali doživjeti takav tretman, bolje sada nego kasnije...


Grčka:

Dorsey 8,

Lountzis 5,5,

Larentzakis -,

Agravanis 7,

Calathes 6,5,

Sloukas 6,

Papagiannis -,

Papanikolaou 7,

Papapterou 6,

G. Antetokounmpo 8,5,

K. Antetokounmpo -,

T. Antetokounmpo 6,5.

Izbornik Dimitris Itoudis 7.

Linker
28. travanj 2024 07:15