Ante Žižić

 MICHAL FLUDRA Nurphoto Via Afp
SLUŽBENA POTVRDA

Ante Žižić potpisao za europskog prvaka i priključio se hrvatskoj reprezentaciji na pripremama

Potpisao je dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja za još jednu sezonu
Piše: Hina/SNObjavljeno: 22. lipanj 2022. 14:57

Hrvatski košarkaš Ante Žižić potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim Anadolu Efesom uz mogućnost produženja za još jednu sezonu, objavio je na svojoj internetskoj stranici aktualni europski prvak.

Žižić je prethodne dvije sezone igrao za Maccabi iz Tel Aviva. Prošle sezone je za Maccabi odigrao 31 utakmicu u Euroligi, a imao je prosjek od 12,2 koševa i pet skokova.

On je drugo pojačanje Anadolu Efesa, ranije je stigao Amerikanac Will Clyburn.

Žižić je tijekom karijere, među ostalim, igrao za Cibonu, Goricu, Darüşşafaku te u NBA ligi za Cleveland Cavalierse.

Inače, Žižić je u ponedjeljak stigao na pripreme hrvatske reprezentacije u Opatiju. Stameni centar, koji je za Maccabi odigrao sjajnu euroligašku sezonu i koji će od iduće sezone biti uzdanica pod obručem europskog prvaka Efesa, priprema se zajedno sa suigračima kojima bi se 27. lipnja trebali priključiti još i Bojan Bogdanović i Ivica Zubac.

Damir Mulaomerović, izbornik reprezentacije, još uvijek nema novosti o priključivanju Karla Matkovića, iako postoje neke neformalne vijesti o tome kako bi se Matković trebao vratiti u Hrvatsku u petak.

Kako bilo, Hrvatska će u četvrtak odigrati zatvorenu utakmicu protiv Poljske u Opatiji, koja će poslužiti Mulaomeroviću da razriješi neke dvojbe oko sastava kojega se sučeliti Slovencima i Fincima. Za tu će utakmicu s Poljskom Mulaomerović imati na raspolaganju sve igrače koji su trenutačno u Opatiji, odnosno njih 14: Lovro Gnjidić, Roko Rogić, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Toni Perković, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Mario Hezonja, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Tomislav Zubčić, Dragan Bender i Ante Žižić.

Linker
17. travanj 2024 06:04