Dario Vizinger (desno)
 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
MLADI REPREZENTATIVAC ZA SN

‘Bila bi mi velika čast kad bi me izbornik Bišćan pozvao na Euro, a evo zašto sam izabrao baš ovaj klub‘

Igrač austrijskog Wolfsbergera i mladi hrvatski reprezentativac progovorio o novim izazovima
Piše: Z. PremušObjavljeno: 18. veljača 2021. 14:37

I dok je za sve 2020. bila godina za što brži zaborav zbog COVID-a 19, za 22-godišnjeg Darija Vizingera ona je bila u nogometnom smislu odlična. Nakon što je osvojio naslov slovenskog prvaka s Celjem prešao je u austrijski Wolfsberger AC s kojim je igrao Europsku ligu te je pružao zapažene rezultate dok je njegov prvijenac u Euroligi postignut CSKA-u Moskvi bio spektakularan te je njime puno doprinio prolasku skupine njegovog WAC-a zajedno sa zagrebačkim Dinamom.

Kako ste zadovoljni s proteklom nogometnom godinom?

- Da, bila je čudna sezona i općenito cijela godina je bila čudna. S tom koronom cijela sezona se odužila, ali na kraju je ta duga sezona za mene i za Celje bila jako uspješna i nezaboravna. Naravno da sam zadovoljan s cijelom sezonom, s osvojenim naslovom, a na kraju i s prelaskom iz Celja u austrijski Wolfsberger AC.

Nakon osvojenog naslova prvaka s Celjem imali ste mnogo ponuda, a izabrali ste austrijski Wolfsberger. Kakvi su dosadašnji dojmovi?

- Istina, imao sam nekoliko ponuda, ali na kraju sam se ipak odlučio za Wolfsberger jer mislim da mi je to još jedan korak prema naprijed s obzirom na slovensku ligu i Celje te mislim da nakon jedne, dvije dobre sezone iz WAC-a mogu otići u još kvalitetniji klub. Za sad sam zadovoljan sa svime u klubu, s rezultatima koje smo napravili, jer nitko nije očekivao da ćemo proći skupinu Europske lige, svi smo se nekako nadali tome i išli utakmicu po utakmicu da to napravimo i na kraju je uspjelo, a što se tiče moje igre također sam jednim dijelom zadovoljan, naravno uvijek se može bolje, ali sve u svemu sam zadovoljan.

Koji vam je pogodak najdraži u 2020. godini?

- Onaj kojeg sam zabio u zadnjem kolu protiv Olimpije, jer je nekako i direktno utjecao na osvajanje tog povijesnog naslova prvaka. Također drag mi je isto i pogodak protiv CSKA s kojim smo se jako približili proljeću u Europskoj ligi što smo na kraju i uspjeli ostvariti.

Reprezentativne akcije koje vas očekuju u ovoj godini?

- Imamo Europsko prvenstvo do 21 godine na koje smo se na kraju uspjeli plasirati. Nadam se i radim svaki dan na tome da se dokažem preko kluba svojim utakmicama izborniku Igoru Bišćanu za to nadolazeće Europsko prvenstvo, a ako me izbornik odabere da idem na to prvenstvo, bit će mi čast i zadovoljstvo predstavljati Hrvatsku na tom prvenstvu i nadam se da ćemo na njemu uspjeti napraviti dobar rezultat.

Planovi i ambicije?

- Idem iz utakmice u utakmicu u trenutnom klubu, dajem sve od sebe na terenu da napravimo što bolje rezultate, da ja napredujem svaki dan te se naravno nadam da ću jednog dana iz WAC-a isto tako napraviti još jedan korak više u karijeri.
Pratite li zbivanja u međimurskom nogometu?

- Naravno, najviše pratim međužupanijsku ligu i Nedelišće, jer sam ipak tu rođen, tu sam odrastao i imam puno prijatelja koji igraju tamo. Ali isto tako pratim i ostale međimurske klubove koliko stignem, sad ovisi, neke malo više, neke malo manje - rekao nam je skroman i samozatajan mladić koji je potvrdio pravilo da se samo s puno rada i odricanja može doći do rezultata.

Vizinger za Wolfsberger AC ove sezone

23
utakmice
1.479
minute
4
gola
3
asistencije

Linker
24. travanj 2024 10:26