Goran Filipović
 INSTAGRAM
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

Bio je osporavan zbog visine, sad je prvi put u dresu Hrvatske! ‘To je potvrda da sam vukao dobre poteze‘

U izostanku Ukića i Rogića, izbornik Mršić provjerit će na poziciji razigravača i Gorana Filipovića
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. veljača 2021. 12:11

Kad je Veljko Mršić odlučio poštedjeti Roka Lenija Ukića, a zbog ozljede nije mogao pozvati Roka Rogića na završni ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine, znalo se da će među playmakerima biti Dominik Mavra, a izbornik je odlučio provjeriti i Gorana Filipovića.

- To je igrač koji je ovdje bio dosta osporavan zbog visine, no on se i u Splitu, i u Širokom i sada u Craiovi nametnuo, postao lider u svim tim momčadima. Smatram da je zaslužio priliku i želim vidjeti što može na jednoj višoj razini.

Tako će 24-godišnji Splićanin u Istanbulu debitirati za reprezentaciju Hrvatske danas protiv Nizozemske, a igrat će i dva dana kasnije protiv Turske.

- Lijep je osjećaj biti dio reprezentacije - javio nam se Filipović iz hotela u Istanbulu nakon što je odrađen jedan od treninga.

- Za mene je izbornikov poziv potvrda da sam dobro radio i da sam vukao dobre poteze u karijeri. Sada samo treba ovako nastaviti.

Zadovoljan u ligi i u klubu

Bilo bi grubo napisati da je Split otpisao Filipovića, ali u ljeto 2018. su ga vidjeli kao “back upa” Mati Kalajžiću, a on na to nije pristao. Otišao je u Široki, tamo se u dvije sezone nametnuo kao jedan od najboljih igrača lige, u prvoj sezoni je postao i prvak Bosne i Hercegovine (prvi naslov za Široki nakon sedam godina), bio MVP lige... U Craiovi je od prošle jeseni nastavio rasti. U prosjeku ubacuje 13 koševa i dijeli 4,5 asistencije, klub dijeli 3. mjesto nakon 13 kola s omjerom 9-4, plasirali su se na Final 8 rumunjskog kupa.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Zadovoljan sam izborom kluba i lige. Kasnili smo s prvenstvom tri tjedna, jer je bilo dosta zaraženih igrača i onda je donijeta odluka da se igra pod balonom. Po dvije utakmice vikendom, odmor, pa opet dvije. Mislim da sam se dobro snašao, ova liga je odlična za mladog igrača. Igra se u brzom tempu, puno je atletičnih igrača, po pet, šest stranaca u osam najjačih klubova. Uglavnom Amerikanaca.

Moje brojke nisu važne

Neće mu biti problem uklopiti se u reprezentaciju?

- Neće, olakšavajuća je okolnost što je vrhunska atmosfera. Momci su u prethodna dva ciklusa napravili fantastičan posao, ostvarili sve četiri pobjede. Ne može svatko dobiti Tursku s Larkinom u Istanbulu. Nije me strah prilike, jedva čekam. Normalno je da je ovo velika čast za mene, ali kad izađem na parket ponašat ću se kao na svakoj drugoj utakmici. Skupio sam već dosta iskustva. Najvažnije je da pokušamo dobiti obje utakmice, moje brojke pritom nisu važne.

Kako god odigrao teško će se probiti u momčad koja će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Splitu u lipnju, Filipović je više Mršićeva investicija u budućnost. Zato je važno ostaviti dobar dojam, nametnuti se za neke sljedeće akcije.

- Tako i ja na to gledam.

Linker
20. travanj 2024 02:04