David Richard-USA TODAY Sports
TEŽAK PERIOD JE IZA NJEGA

'BIO SAM PRIKOVAN ZA KREVET, MORAO SAM PONOVNO UČITI HODATI!' Jedna od najvećih uzdanica Hrvatske: 'Nemam nikakvog razloga za otkazati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 21:20

Teška ozljeda bila je zadesila 23-godišnjeg hrvatskog centra Antu Tonija Žižića nakon koje se konačno vratio na NBA parkete. S njime je veliki intervju napravio HRT, nakon povratka razgovaralo se o reprezentaciji, njegovom putu kroz najjaču ligu svijeta...

- Dogodila mi se ta nezgodna ozljeda, za koju nikad prije nisam čuo. Naprosto, bio sam u krivo vrijeme na krivom mjestu. Dobio sam taj udarac, javili su se ti simptomi, nisam mogao ni hodati, izgubio sam ravnotežu. Jednostavno, bio sam prikovan za krevet tri, četiri tjedna i doslovno sam morao ponovno učiti hodati. Hvala Bogu, to je sad iza mene i to je prošlost - rekao je Žižić.

Osvrnuo se i na period karijere u kojem je igrao zajedno s LeBronom Jamesom, jednim od najboljih košarkaša svih vremena.

- To je jedan veliki profesionalac. Jednostavno, kad si s njim, možeš dosta naučiti. Dovoljno ga je gledati. Sjajna je osoba i van parketa. Suigrače gleda kao svoju braću. Ovo što se piše da je ovakav ili onakav, ja taj osjećaj nikad nisam imao. S njim sam ostao pozitivno šokiran, koliko je dobar čovjek – i on i Wade. Nisam očekivao, kad čujem priče o tim zvijezdama kako se ponašaju i sve to. On nije ostavio takav dojam na mene, njegove kritike bile su upućene samo kako bih bio bolji.

CHICAGO, ILLINOIS - JANUARY 27: Ante Zizic #41 of the Cleveland Cavaliers puts up a shot in front of Shaquille Harrison #3 of the Chicago Bulls at the United Center on January 27, 2019 in Chicago, Illinois. The Cavaliers defeated the Bulls 104-101. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)
Jonathan Daniel Getty Images

Koliko može Hrvatska u olimpijskim kvalifikacijama koje će se odigrati u Splitu?

- Što se tiče samog turnira, prvoplasirani samo ide dalje i to nije lagano. Ako se dogodi jedan kiks, možeš izvisiti. Smatram da imamo odličnu ekipu, prednost domaćeg terena i siguran sam da ćemo u Splitu imati veliku podršku naših navijača. Ako nam se neke stvari poklope, to je to. Po meni, mi smo najkvalitetnija reprezentacija od ovih, samo to još moramo dokazati timski.

Najavio je siguran dolazak u reprezentaciju, kaže da nema razloga za otkazivanje. Kaže da je u kontaktu s ostalim reprezentativcima koji igraju u Sjevernoj Americi.

- Svi smo mi u kontaktu. Naš raspored je dosta težak i stvarno imamo dosta utakmica jedni protiv drugih. Sad baš Bogdanović dolazi u Cleveland i njega ću vidjeti. Prvi put ove sezone igram protiv njega. Sa Zupcem sam igrao već dva puta, Šarića još nisam vidio. Što se turnira u Splitu tiče, svi smatramo da smo veliki favoriti , svi smo uzbuđeni radi toga.

Linker
24. travanj 2024 09:09