LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
REAKCIJE IGRAČA

Bogdanović: ‘Imamo dosta arsenala za prolaz u osmini finala‘; Simon: ‘Ne bojimo se nikoga‘

Nakon pobjede Hrvatske protiv Ukrajine na Eurobasketu (90:85) oglasili su se hrvatski reprezentativci
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. rujan 2022. 18:48

Bojan Bogdanović je krenuo s obranom na Svajatoslavu Mihajljuku, a kad je najboljeg Ukrajinca preuzeo Ivan Ramljak, posvetio se realizaciji (27), skokovima (7), asistima (3), ali i ukradenim loptama (3). Kapetan je predvodio Hvatsku do treće pobjede u Milanu. Na koncu, Hrvatska je imala šansu i za dobiti osam i više poena viška, s čime bismo bili drugi, ali Bogdanović je promašio dodatno slobodno bacanje na 27 sekundi prije kraja...

- Išao sam pogoditi, no lopta je izašla.

U cjelini je bio zadovoljan.

- Bila je teška utakmica, dosta toga je bilo toplo-hladno s naše strane. U drugoj četvrtini smo im dopustili da se vrate, nakon što su sjajnu rolu odradili Matković i Mavra. Onda su se vratili s tri trice, Šarić i ja smo tu pogriješili. Najvažija je pobjeda, da s njom u rukama i s entuzijazmom idemo u nokaut fazu u Berlin.

Koliko mu je pomogao odmor uoči utakmice protiv Ukrajine?

- Znali smo s ovim utakmicama u ranom terminu, bilo je tako protiv Češke u Lilleu, pa i u Riju, imati problema. Sada smo tu bili bolji, važno je da smo dobili.

S koliko optimizma kapetan odlazi prema Berlinu?

- Mi gubimo utakmice jer griješimo na osnovnim stvarima, a to je ono što je zapravo najlakše za ispraviti. Mi te stvari, međutim, teško ispravljamo. Evo, sada smo imali samo tri izgubljene lopte u prvom dijelu, pa smo se tu popravili. Optimizam je svakako prisutan, ali defenzivni skok i izgubljene lopte nas ubijaju, ne dopuštaju nam da trčimo i ukoliko mislimo nešto napraviti, tu ćemo morati biti bolji u onome što slijedi.

Koja je generalna ocjena za ono što smo odigrali u Milanu?

- Bilo je, kažem, sve to toplo-hladno. Ajmo reći, ako su ocjene do pet, ovo je bilo za tri, tri pol. Čini mi se da imamo dosta rezerve i da smo u stanju igrati bolje.

Mogući protivnici u Berlinu? Dok je pričao još nije znao rasplet...

- S kim god da igramo, neće biti lako. Srbi su favoriti, a Finci i Poljaci su pokazali da nas mogu dobiti i da su nam nezgodni. Ipak, sada i mi imamo dosta igrača, ali i dosta arsenala u svojim rukama za proći tu osminu finala.

Reakcije ostalih hrvatskih igrača

Kruno Simon:

- Ovo je bila utakmica kakvu smo očekivali, od starta su Ukrajinci bili jaki. Zadovoljan sam u cjelini, iskočili su neki igrači, poput Mavre i Ramljaka i to je važno. Trebat će nam u Berlinu veliki broj raspoloženih igrača. Ali ne bojimo se nikoga, pa do kuda stignemo. Imam li snage za još četiri utakmice? Pa, iskreno ne znam niti kako sam ovo izdržao, malo sam iscrpljen. Prvi je cilj da se odmorim, ali sada će ipak biti lakše jer nema više utakmica dan za danom.

Karlo Matković:

- Kao momčad smo bili pozitivni, među nama je dobra kemija, nije bilo posebno napeto, više sam osjećao pozitivni stres prije nego je počelo. Dan odmora uoči utakmice mi je dobro došao, a za njih smo se pripremali kroz video. Dan odmora je odgovarao za tijelo, teško je igrati ovoliko utakmica u tjedan dana.

Ivan Ramljak:

- Cilj je bio dobiti ovu utakmicu i čekamo sad rasplet. Idemo u osminu finala, treba se odmoriti i onda ćemo vidjeti što nas čeka dalje. Ja sam uvijek optimističan, vjerujemo da možemo pobijediti svakoga.

Dominik Mavra:

- Mislim da smo u napadu odigrali dobro, napadali smo njihove slabe točke, prije svega duboki drop u picku, jer igraju stalno s visokim igračima. Nedostajalo nam je više koncentracije u obrani da slomimo ovu utakmicu ranije. Nikako da spojimo obranu i napad, sada je s napadom bilo sve OK. Male detalje treba popraviti, zato se sve sada i odužilo. Generalno smo kontrolirali utakmicu, bili smo bolji. Čak i kad su poveli, nije bilo panike, mislim da je generalno to sve bilo u redu. Što se mene tiče, otvorilo mi se, možda je to i najbolja utakmica koju sam odigrao za Hrvatsku. Bilo mi je u glavi da oni zoniraju i da to moram iskoristiti, jer u tome sam dobar.

Linker
26. travanj 2024 06:31