DAMIR KRAJAC Cropix
SRETNI OTAC

Bojan Bogdanović odletio za Hrvatsku, naš novi adut napokon zablistao: ‘Baš mi je bio gušt igrati‘

Zašto smo toliko čekali da pokaže svoj talent: ‘Kasnije sazrijevam, to sam shvatio o sebi s vremenom‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. rujan 2022. 19:34

Dominik Mavra je odigrao svoju najbolju utakmicu otkako je reprezentativac, a kako s talentom nikada nije bilo problema, zašto smo svi skupa toliko čekali ovakvog Mavru?

- Drago mi je da je ispalo ovako, ali to je samo jedna utakmica. Mislim da ja ukupno malo kasnije sazrijevam, jer to su neke stvari koji sam shvatio o sebi s vremenom. Propustio sam neke šanse kad sam bio mlađi, ali to ne znači da mi se opet neke stvari neće otvoriti, jer imam još niz godina ispred sebe. Bio mi je užitak igrati, baš mi je bilo gušt na terenu.

Sada je na velikom natjecanju, pa koliko je drukčije sve ovo proživljavati iznutra u odnosu na dojam koji imao dok je gledao sa strane neka prethodna prvenstva?

- Drukčije je, ali kad izađeš na teren sve se svede na dva koša i četiri linije. Naravno, ako te neke stvari remete vam terena, onda je teško. Važno je shvatiti da fokus mora biti na terenu, a onda je svaka utakmica ista. Za nas igrače iz drugog plana nije toliki problem uhvatiti ritam, koliki je problem što su utakmice zadnja dva tjedna često i treba tu pronaći formu ukoliko ne igraš previše. Svi smo mi u svojim klubovima navikli imati veliku minutažu i biti nositelji, pa je tu potrebna prilagodba.

Je li ono što smo pokazali kontra Britanije jamstvo da nećemo imati stresa niti protiv Estonaca i Ukrajinaca?

- Estonija i Ukrajina su bolje reprezentacije od Britanije. Dobro je da imamo dosta vremena da se spremimo za Estonce. Dobra je i stvar što smo osjetili ovaj termin u 14.15 sati, koji je, je li, malo čudan. Trebat će nam puno više truda i ozbiljnosti da bi tu upisali pobjede, jer to nisu loše reprezentacije, ali isto tako mi ne trebamo bježati od uloge favorita u tim ogledima.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dario Šarić je ostao bez poena protiv Grka, ali je zato ubacio 15 Britancima...

- Stigla je pobjeda nakon teške utakmice protiv Grčke, gdje smo mogli bolje odigrati, posebno ja, pa bismo možda i pobijedili. Sada nas je čekala utakmica nakon 15, 16 sati i teške su nam te rane utakmice, tako je to bilo ranije. Vukli smo se u prvom dijelu, mislim, igrali smo dobro, ali ovo je košarka pa se ne može odmah na 20, 30 razlike. Kasnije smo to rutinski odradili. Znači mi puno što sam došao do nekih poena, jer nakon više od godinu dana igram utakmice, pa jednu odigram dobro, jednu onako i tu hvatam kontinuitet. Nadam se da će ova utakmica biti prekretnica, da će me otvoriti, da će krenuti. Pokušavam biti što bolji, tražim osjećaj. Sada igram i nešto različito od onoga što sam igrao prije ozljede, jer sada idem više na krilnog centra, a to nisam igrao valjda dvije godine. Ali, igrača gdje staviš, taj bi se morao snaći. Protiv Grčke je bilo za mene loše, ali sada je bilo bolje. Pokušat ću dati nešto i na kreaciji, jer mi sa Zupcem imamo dominantnog centra. Cilj je da budemo što bolji, prava momčad i da dobro branimo. Pa ići malo, pomalo...

Šarić je, iako mu je 28 godina, u statusu reprezentativnog veterana i zna sve zamke koje nosi ovakvo natjecanje.

- Ovo je dugo prvenstvo, ovo je maraton i pokušat ću biti čist u glavi, ne dozvoliti da uđem u neku nervozu zbog lošije igre. Sjetite se tih utakmica u ranim terminima na nekim prethodnim natjecanjima, one Češke iz 2015. godine, prije toga Senegala iz 2014. Takve utakmice je važno početi na pravi način i prelomiti ih kad za to dođe vrijeme.

Ivica Zubac je zaključio:

- Ušli smo loše, mlako, nekako smo ušli s mentalitetom da ćemo dobiti i da će se oni predati. Oni su su se, pak, borili, a mi smo se morali uozbiljiti, pa se pokazala razlika u klasi. Igramo zbog navijača, zbog naših ljudi, a sada se treba spremiti za Estonce u ponedjeljak i to isto dobiti.

Bogdanović otišao vidjeti sina

Nakon što je Hrvatske sredila Britance, kapetan Bojan Bogdanović je, prema dogovoru, odletio u Dubrovnik kako bi vidio sina.

Bogdanović bi se tijekom nedjelje već trebao vratiti u Milano i biti normalno u momčadi i na parketu u utakmici protiv Estonije u ponedjeljak.

Linker
20. travanj 2024 05:49