)
 DENIS LOVROVIC Afp
TUGA U SPLITU

Bojan: Ovo je naš najveći problem! Žao mi je i zbog Torcide; Mršić: Nijemci zasluženo, ali taj sudac...

Jedan od najboljih pojedinaca poručio publici: ‘Ljudi, probali smo, ali nije išlo!‘
Piše: Sporske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2021. 18:24

Hrvatska nije ostvarila pothvat, ostali smo bez Olimpijskih igara nakon poraza u kvalifikacijama. Bolja je u Splitu bila Njemačka s 86:76. Osam minuta prije kraja Mršićevi su izabranici imali vodstvo od deset razlike, da bi Nijemci furiozno ušli u završnicu, okrenuli rezultat i na kraju slavili s upravo deset razlike.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Izbornik Veljko Mršić bio je iskren:

"Na kraju kad je bilo najbitnije, Njemačka je bila bolja. Čestitam svojim momcima koji su danas odigrali najbolju utakmicu na turniru, igrali smo čak i iznad svojih trenutnih mogućnosti. Hvala i publici! U završnici je došlo do umora, promašili smo neke važne šuteve, a Nijemci su to iskoristili. Bojan je naš najbolji igrač, kratko je vrijeme bio s nama, nismo bili uigrani i na kraju više nije imao snage. U jednom je dijelu to funkcioniralo, ali na kraju nije lako ni njemu ni Hezonji odigrati na ovakav način. Činilo mi se da onaj sudac iz Kanade nije dosudio nijednu odluku na našu korist, međutim morali smo se boriti sami za sebe i na koncu je zaslužena pobjeda Nijemaca."

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Jedan od boljih pojedinaca susreta Željko Šakić dodao je:

"Bili smo bolji nego u dvije prethodne utakmice. Htjeli smo proći danas, kontrolirali smo veći dio susreta, ali to je sport. Jedan dan si bolji, drugi lošiji, tako je to. Ovo je danas bilo prekrasno što se publike tiče, hvala vam ljudi od srca! Probali smo, ali nije išlo."

- Naš najveća problem bila je neuigranost, nismo imali dovoljno dana za pripremu. Na kraju smo i Hezonja i ja uzeli nekoliko nepotrebnih šuteva, mogli smo to i drugačije odigrati. Žao mi je zbog publike i Torcide koja nas je došla bodriti, izjavio je Bogdanović nakon dvoboja.

Linker
04. svibanj 2024 20:06