SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
OKUPLJANJE REPREZENTACIJE

Dalić mijenja sustav, senatori otpali, stiže nada Dinama: ‘Neka tako nastavi. Petković? Želim da shvati poruku‘

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čekaju dvije prijateljske utakmice, sa Slovenijom i Bugarskom
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 21. ožujak 2022. 11:20

Izbornik Zlatko Dalić danas predvečer okuplja reprezentaciju za dvije prijateljske utakmice u Kataru sa Slovenijom 26. ožujka (15 sati) i s Bugarskom 29. ožujka (16 sati). Dalić je službeno priopćio kako će Vatreni na put nekompletni jer Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko otpali su zbog ozljeda:

>>> "Veselim se ovom okupljanju i utakmicama jer reprezentacija je zajedno nakon četiri mjeseca. Otpali su Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda mišića, obojica su ostali u klubovima na rehabilitaciji. Zato smo reaktivirali pretpozive Škoriću i Mori."

Dalić je odgovarao na novinarska pitanja u Hiltonu:

>>> "Igrat ćemo s trojicom u obrani u obje utakmice, isprobat ćemo taj sustav da imamo još jedan taktički dodatak. Imat ćemo dvije dobre utakmice jer su protivnici kvalitetni. Poradit ćemo na zajedništvu reprezentacije."

Hoćete li dozirati igrače?

>>> "Hoćemo. Ideja i cilj nam je da svi igraju. Napravit ćemo dvije ekipe da igraju svaka po jednu utakmicu, a ujedno nećemo opteretiti igrače, neka se malo opuste od ritma srijeda – nedjelja."

Naglasak je na zajedništvu.

>>> "To nam je jedan od ciljeva. Svako okupljanje reprezentacije nosilo je pritisak, pomalo i nervozu. I sada je bitan rezultat, ali želim da se igraći malo opuste, napravit ćemo zajedničke večere, izaći vani da dečki osjete atmosferu koji nisu bili s nama od početka. Nekoliko je novih igrača i moramo poraditi na zajedništvu jer to je velika snaga. Ne bih htio da se zapostavi natjecateljski dio zbog atmosfere i bodova koji će nam eventualno trebati da budemo druga jakosna skupina na ždrijebu. Ne podcjenjujem protivnike, očekujem zahtjevne i teške utakmice."

Ima li već kostur za SP?

>>> "Uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, otpali su Brozović i Vrsaljko. Ovo je gro reprezentacije, ali pratimo i ostale, pogotovo iz mlade vrste, sigurno će netko od njih doći u konkurenciju, u prvom redu mislim na Stanišića i Sučića koji su već bili s nama. Tu je i Šutalo, ali sve u svoje vrijeme. Imamo osnovi ekipe, imamo širinu jer je svaka pozicija popunjena s po dva-tri igrača. Imamo spoj iskustva i mladosti, novi daju energiju, ali bez iskusnijih neće ići. Ne žurimo sa završnim zaključcima, dat ćemo šansu svima. A mlade pratimo i imaju šansu uskočiti dobrim nastupima."

Kako gleda Brunu Petkovića?

>>> "Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao, čekam ga, potreban mi je onakav kakav je bio u kvalifikacijama za Euro. Nadam se da će se vratiti u formu, želim da shvati moju poruku, da može puno bolje, trebam ga u reprezentaciji jer nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od njega kad je u pravoj formi."

Je li Josip Šutalo blizu A reprezentacije?

>>> "Nema nastavi igrati kako igra i dobit će priliku, kao i svi koji zasluže. Nema žurbe."

Je li se smanjila razlika u kvaliteti igrača između liga Petice i HNL-a?

>>> "Imamo dobru ligu i igrači najboljih klubova iskaču. Dobro je što je HNL neizvjestan, sve ga više pratimo, a igrači iz HNL-a zavrjeđuju biti u krugu reprezentacije. Sve ih je više."

Tko će braniti u Kataru?

>>> "Jednu utakmicu će braniti Livaković, a jednu Ivušić. To je plan. Grbića nema pravo pozivati od lipnja ako neće braniti. Vratar nije u pravom stanju ako ne brani. Nemamo razloga strahovati, Livaković dobro brani, Ivušić također, a dolaze i mlađi. Tu je i Love Kalinić koji je dobar u Hajduku", zaključio je izbornik.

Linker
02. svibanj 2024 13:51