Izbornik Josip Sesar

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
FIBA OBJAVILA

Evo kad Hrvatska ide u veliku bitku za Olimpijske igre, kartu za Pariz tražit će 24 reprezentacije

Svaki će turnir sadržavati šest timova, a samo će pobjednici izboriti plasman na OI
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2023. 17:00

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je da će se ždrijeb olimpijskih kvalifikacijskih turnira održati u ponedjeljak, 27. studenog, a tada će biti poznata i četiri domaćina turnira.

FIBA će domaćine četiri olimpijska kvalifikacijska turnira objaviti 27. studenog u jutarnjim satima, kada će objaviti i točna regionalna pravila i proceduru samog ždrijeba, koji će se održati istog dana u švicarskom Miesu u 18 sati.

Kartu za Pariz tražit će 24 reprezentacije, među kojima i Hrvatska, na četiri kvalifikacijska turnira, koji će se održati od 2. do 7. srpnja 2024. godine, a borit će se za posljednja četiri mjesta na OI. Svaki će turnir sadržavati šest timova koji će morati pobijediti na kvalifikacijskom turniru kako bi se kvalificirali za Igre.

Hrvatska, Slovenija, Litva, Latvija, Italija, Španjolska, Crna Gora, Portoriko, Brazil, Dominikanska Republika, Grčka, Gruzija, Egipat, Finska, Novi Zeland, Libanon, Filipini, Meksiko, Angola, Obala Bjelokosti, Kamerun, Bahami, Bahrein i Poljska sudjelovat će na kvalifikacijama u srpnju.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza iduće godine. Uz domaćina Francusku nastupit će reprezentacije Njemačke i Srbije kao najbolje europske reprezentacije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država kao najboljih reprezentacija Amerike na Svjetskom prvenstvu, te Japana, Australije i Južnog Sudana.

Linker
27. travanj 2024 22:41