Joshua Dahl-USA TODAY Sports / USA Today Sports
ODLIČAN POČETAK

FANTASTIČNO ZAGRIJAVANJE ZA RIO Amerikanci u Las Vegasu isprašili rivale iz Južne Amerike

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. srpanj 2016. 18:44

Konačnih 111:74 nikako ne zvuči dobro za Argentinu, ali ni za ostatak svijeta, koji u Riju želi ostvariti nemoguće, skinuti Amerikance nakon što 10 godina nisu izgubili utakmicu.

Prva pripremna za OI odigrana je u Las Vegasu, Mike Krzyzewski predstavio je petorku Kyrie Irving, Klay Thomson, Kevin Durant, Carmelo Anthony i DeMarcus Cousins, već rano u drugoj četvrtini bilo je 20 razlike, a SAD je protiv Argentine imao i najvećih +41. Durant je stavio 23 za niti 21 minutu, Paul George je dodao 8 za 16, a Anthony 17 poena za 21 i pol minutu, kombinirano su njih trojica trice gađali 11-23, dok je Cousins upisao double-double od 14 poena i 15 skokova.

Svih 12 Amerikanaca upisalo se među strijelce, a na drugoj strani očekivano najbolji bili su veterani - Andres Nocioni ubacio je 15 poena, uz šest skokova, Manu Ginobili (11) pogodio je tri trice, a Luis Scola (10p, 5s) gađao je 3-10 iz igre.

Pohod na treće uzastopno olimpijsko zlato krenuo je “šamaranjem”, kakvo se očekuje i na turniru u Riju. Pogotovo što su igrači silno fokusirani i motivirani...

- Krenula je završna faza posla - kaže Paul George.
- Bilo je dobro, napravili smo velik korak, ali važno je samo zlato.

Izbornik Krzyzewski je miran.

- Shvatio sam da imam momčad koja želi raditi, vrlo su nesebični i vole jedan drugog.

Više od toga Amerikancima ne treba. Talent kod njih nije bio upitan ni kad su znali gubiti, a pogotovo unazad desetljeća otkad je na čelu parade Coach K...

Linker
16. travanj 2024 20:48