Mario Hezonja

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
DOMINANTNA POBJEDA

Hezonja odigrao novu sjajnu utakmicu, pa poručio: ‘Sada treba biti maksimalno spreman, svi znamo što je u igri‘

‘O BiH ćemo kasnije, prvo na redu su olimpijske kvalifikacije i svi znamo što je u igri‘
Piše: Tvrtko Puljić, SNObjavljeno: 26. veljača 2024. 22:41

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Rutinski su odradili posao izabranici Josipa Sesara i slavili rezultatom 92:63.

Od početka je Hrvatska pokazala izrazitu razliku u kvaliteti, i ranom pozitivnom serijom na početku susreta usmjerila tok utakmice. U hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji je bio Roko Prkačin s 24 poena i deset skokova, a odmah iza njega bio je Mario Hezonja s 22 poena I također 10 skokova.

- Imamo velika očekivanja od svake utakmice, jer imamo velika očekivanja i od nas samih. Mišljenja sam da nam je iscurila utakmica s Francuzima, što nije trebala, ali 1-1 je isto okej skor nakon dva nastupa. Treba nastaviti raditi, dolazi nam sada važno ljeto, a onda opet utakmice s BiH u nastavku s kvalifikacijama - rekao je Hezonja nakon utakmice.

- O BiH ćemo kasnije, prvo na redu su olimpijske kvalifikacije i svi znamo što je u igri, a za to treba biti maksimalno spreman. Koja je ocjena za ova dva nastupa? Pa negdje, 6, 7, uvijek može bolje. Moglo je i sada biti bolje, a trebalo je biti bolje, jer smo izgubili i protiv Francuza, a mogli smo to dobiti. Idemo dalje, ne treba se zadovoljavati niti s pobjedama, niti s porazima, samo nastaviti raditi i kvalificirati se.

Sličnog je razmišljanja i Roko Prkačin.

- Nadam se da ćemo nastaviti pobjedničkim stopama. Težak nas put još čeka, treba se boriti, jer još nas četiri utakmice čekaju u ovom kvalifikacijama. Idući prozor nas čekaju utakmice s BiH, to su za mene ključne utakmice na njih treba biti fokusiran. I oni i i mi imamo još utakmicu s Francuskom. Mi trebamo ići na sve pobjede do kraja, jer imamo kvalitetu. Otvorilo mi se protiv Cipra. Plus 29 nije mala razlika, možemo biti zadovoljni.

Hrvatska je sada na 1:1 omjeru poraza i pobjeda, baš kao i Bosna i Hercegovina, koja je u ranijem terminu poražena od Francuske 64:74. Francuska je prva u skupini s dvije pobjede, dok je Cipar ostao na dva poraza.

Linker
26. travanj 2024 08:46