VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
PODRŠKA S TRIBINA

Hrvatska će u Spaladium Areni igrati pred navijačima, ali u dvoranu neće moći ući tko god želi...

Na zahtjevnom putu do Olimpijskih igara naša će reprezentacija ipak imati i potporu uživo
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. lipanj 2021. 14:40

Reprezentacija Hrvatske imat će ono čemu se nadala, podršku s tribina u Spaladium Areni u kvalifikacijama za Olimpijske igre od 29. lipnja do 4. srpnja.

Na zahtjev Hrvatskog košarkaškog saveza i uz potporu načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Splita Bojana Ivoševića, suglasnost za nazočnost publike uz poštivanje epidemioloških mjera dao je Županijski stožer Civilne zaštite.

- Prisustvo publike podrazumijeva poštivanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske utvrđene u Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, što znači da se mora provoditi mjera fizičkog distanciranja, odnosno održavati razmak među osobama od najmanje dva metra, a nadalje, prisutni gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta: da su prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva, da su preboljeli bolest COVID-19 u posljednjih 180 dana, da su preboljeli bolest i cijepili se jednom dozom ili da su unatrag 72 sata bili negativni na PCR testu ili unatrag 48 sati bili negativni na brzom antigenskom testu - navode iz Banovine.

Nema sumnje da će ova vijest podići razinu optimizma kod izbornika Veljka Mršića i njegovih igrača. Podsjetimo, čeka ih vrlo težak put da bi se plasirali na OI, put na kojem stoje Brazil, Rusija i Njemačka.

Linker
18. travanj 2024 22:42