Dario Šarić

 FIBA
SPREMNI ZA POLUFINALE

Hrvatski kapetan nakon maestralne partije uputio jasnu poruku: ‘Ako želimo postići rezultat...‘

‘Bili smo dobri, ali i uspavani. Moramo imati širinu, nikad ne znaš što se može dogoditi‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 21:53

Dario Šarić je odigrao kapetansku utakmicu kontra Nizozemske. Dao je ritam na startu i onda, u posljednoj četvrtini, kad je s ostalim senatorima već sjeo na klupu, ušao je u igru otklonio svaku nadu Nizozemcima da mogu do pobjede.

- Bili smo jako dobri, rekao bih odlični na samom startu. Onda smo u drugoj četvrtini, možda griješim, ali moje je mišljenje, morali biti malo bezobrazniji. I tu povećati sve na preko dvadeset razlike, a ovako je sve bilo nešto “bi, ne bi”. Onda smo u trećoj četvrtini odigrali, ajmo reći, s prvom petorkom, no i tu smo u zadnje dvije, tri minute bili nekako nedorečeni. Uspavani smo bilo, pa je to bilo nedovoljno. Zapravo, dovoljno za ovu utakmicu, ali za nešto više nedovoljno. Iza nas su dvije dobre utakmice, što je osam četvrtina, sada smo tu neku četvrtinu, četvrtinu i pol bili u padu. Skupina je iza nas, ali ako želimo ovdje napraviti rezultat moramo biti bolji iz minute u minutu kako utakmica bude odmicala. Moramo 40 minuta igrati ka’ pasi ako želimo ovdje napraviti rezultat - kazao je Dario Šarić.

Rano krenuo u asiste

Koliko je podsvjesno igračima bilo u glavi da ih samo čudo može odvojiti od prvog mjesta u skupini?

- Ima do toga i nema. Naš je cilj bio odigrati dobru utakmicu, željeli smo i razigrati neke igrače, evo Kapusta je za nas važan, a zbog ozljede u prve dvije utakmice nije mogao igrati. Sada smo dobili njega, njegov ritam, sasvim je jasno da trebamo imati širinu, imati deset, 12 igrača na koje se može računati, jer ne znaš što se može dogoditi.

Dario Šarić je zaključio utakmicu s 12 asista i riješio je utakmicu na kraju...

- Eto, tako se otvorilo. Rano sam krenuo u asiste, tako mi je utakmica ponudila. Što se tiče kraja, OK, ali ne bismo se smjeli dovoditi u ovakve situacije. Iz iskustva znam da se tako mogu i izgubiti utakmice. Ako želimo biti prava momčad moramo 40 minuta raditi, pa ako neće ići na talent, ići će na rad i na obranu. I taj obrameni skok, to moramo pothitno riješiti. Nije važno je li tvrd obruč, tvrda lopta, odbija li se lopta ovako ili onako, gdje je bio bek, da li smo mi centri mekani, ma sve to nije važno. To treba jednostavno ispraviti - zaključio je kapetan.

Borna Kapusta napokon je osjetio veliku, pravu, ozbiljnu utakmicu u Istanbulu. Onih tri minute kontra Belgije nisu su bile dovoljne prije nego je dobio udarac u rame. Sada je opet bi na parketu. Je li se uplašio da neće uopće zaigrati u Istanbulu...

Kapusti je lakše igrati

- Ne bih rekao da sam se prestrašio da neću više moći zaigrati, ali primio sam dosta jak udarac, pa ruku uopće nisam mogao dići niti sljedeći dan. Sada je već bilo lakše, osjetim i dalje bol, posebno u nekoj većoj minutaži, kad sam na lopti. No, ne igramo u četvrtak, pa ću za petak biti OK.

Trebalo mu je 17 minuta koje je odigrao kontra Nizozemske i da osjeti momčad, ali i ugođaj ovakvih utakmica.

- Trebalo mi je ovo, jer one tri minute koliko sam odigrao protiv Belgije nisu bile dovoljne. Sada sam osjetio ritam, a i nismo do sada stigli puno igrati s četiri igrača koji su stigli naknadno.

I kako je igrati s tim pokerom igrača?

- Pa, lakše. Što imaš više boljih igrača u momčadi, to ti je lakše igrati. Posebno meni na playu, koji volim više asistirati, razigrati momčad. To uvijek ide lakše s boljim igračima.

Što nas čeka protiv Ukrajine u petak?

- Teži je to protivnik od dosadašnja tri. Gledali smo ih, protiv Turaka su odigrali dosta dobro, fizički su dobri, brzi, trebat ćemo se dobro pripremati da bi stigli do željene pobjede - završio je Borna Kapusta.

Linker
08. svibanj 2024 18:20