Bojan Bogdanović predvodi hrvatsku reprezentaciju

 DAMIR KRAJAC Cropix
KREĆEMO S GRCIMA

Hrvatski košarkaši otputovali na Eurobasket, evo kompletnog rasporeda utakmica prvog kruga

Hrvatska košarkaška reprezentacija prvi krug EP-a igra u Milanu.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 14:36

U utorak u podne, iz zračne luke na Krku, Hrvatska je poletjela prema Milanu, gdje će se do petka spremati za prvu utakmicu Eurobasketa, ogled s Grcima. Hrvatska je, popu ostalih reprezentacija u milanskoj skupini smještena u Hotel Sheraton San Siro.

Na put je krenulo ovih 12 igrača: Jaleen Smith, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Krunoslav Simon, Toni Perković, Bojan Bogdanović, Ivan Ramljak, Mario Hezonja, Dario Šarić, Roko Prkačin, Ivica Zubac i Karlo Matković. Tu je stručni stožer: Damir Mulaomerović (izbornik), Vladimir Krstić (pomoćnik) Dražen Orešeković (pomoćik), Dino Repeša (pomoćnik), Mario Mandir (kondicijski trener), dr. Miran Martinac (liječnik), Nikica Šižgorić (fizioterapuet), Perica Buljubašić (fizioterapuet), Luka Žorić (član stručnog stožera), Igor Kolarić (team menager) i Zrinka Tomičić (glasnogovornik). U delegaciji HKS-a su Stojko Vranković (predsjednik), Nikola Rukavina (dopredsjednik) i Joke Vranković (glavni tajnik).

Hrvatska prvu utakmicu skupine igra u petak, 2. rujna s početkom u 17 sati, a protivnik je Grčka. Slijedi Velika Britanija dan poslije u 14:15, a u trećem kolu protivnik je Estonija. Ta se utakmica igra u ponedjeljak, 5. rujna također od 14:15.

U četvrtom kolu Hrvatska igra protiv Italije, domaćina skupine i to u utorak, 6.9. od 21 sat, a svoje nastupe u skupini izabranici Damira Mulaomerovića zaključuju dvobojem protiv Ukrajine koji se igra u četvrtak, 8.9. od 14:15.

Linker
19. svibanj 2024 00:24