Jaleen Smith

 STEFANOS KYRIAZIS Nurphoto Via Afp
MERCATO

Hrvatski reprezentativac napustio Partizan, sprema se i veliki povratak Zagrepčanina iz NBA lige?

Smith ide u turski Bahčešehir, a Luka Šamanić na radaru dva španjolska kluba
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. srpanj 2024. 17:06

Jaleen Smith neće nastaviti karijeru pod paskom Željka Obradovića, on je samo jedan od čitave plejade igrača koji su ovoga ljeta napustili Partizan. Iz Eurolige će se hrvatski reprezentativac presiliti u Eurokup, a iz Beograda u Istanbul. Trener mu više neće biti Srbin, već će to biti Crnogorac, Dejan Radonjić. Naime, Jaleen Smith igra će u sljedećoj sezoni za istanbulski Bahčešehir.

U isto vrijeme se svi više spekulira kako bi se u Europu mogao vratiti Luka Šamanić. Uvelike se njegovo ime počelo povezivati s dva španjolska euroligaša. Navodno su za Šamanićeve uslugu zainteresirani u Barceloni, u kojoj je, podsjetimo, odradio i formativne godine svoje karijere, a u kombinacijama oko 24-godišnjeg Zagrepčanina spominje se i Baskonia.

I dok će Smith svakako, a možda i Šamanić ako se vrati u Europi, biti na dispoziciji Josipa Sesara u kvalifikacijama za Eurobasket u studenom, po svemu sudeći to neće biti opcija za Karla Matkovića.

image

Luka Šamanić

Harry How/getty Images/profimedia

On je propustio kvalifikacije za Igre, jer su mu Pelicansi uvjetovali igranje Ljetne lige u Las Vegasu, gdje bi trebao zaraditi NBA ugovor za novu sezonu. I Matković je počeo svoj posao raditi prilično dobro. Minnesota je svladala New Orleans s 81:74, ali je Matković u tom porazu odigrao dvadeset minuta za osam poena, osam skokova, asist i tri blokade, pa su u Pelicansima zadovoljni ovim nastupom 23-godišnjeg Hrvata.

Linker
13. srpanj 2024 17:08