Igor Miličić

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
EUROBASKET

Hrvatski trener protiv Srbije za 1. mjesto, strašna utakmica Dončića, Jokića i Giannisa, BiH bez novog čuda

Litavski navijači bučno su bodrili Francuze protiv BiH, na kraju si vikali ‘Merci, merci!‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. rujan 2022. 19:54

Hrvatski trener Igor Miličić radi sjajan posao na ovom Eurobasketu na klupi Poljske. Reprezentacija koju Miličić vodi u utorak je bila bolja od Nizozemske sa 75:69 i tako se dokopala treće pobjede u skupine. Naravno, dohvatila je Poljska osminu finala, ali će u četvrtak igrati protiv Srbije i meč za prvo mjesto u skupini D!

U Kölnu je BiH ušla u meč s Francuzima s velikom nadom da će pobjedom izboriti osminu finala, a znajući da su ususret Eurobasketa istu ovu reprezentaciju svladali u Sarajevu. No, ovoga puta nije išlo, Francuzi su prelomili u završnici i stigli do pobjede od 81:68. pri tome su bili bučno bodreni od litavskih navijača, koji su Francuzima na koncu utakmice skandirali “Merci, merci!”.

Naime, da je BiH slavila, Litva bi ispala, ovako je Litva sredila Mađarsku nakon toga (87:64), a u srijedu će u direktnom meču s BiH odlučivati tko će u Berlin, a tko kući od ove dvije reprezentacije.

Giannisova simultanka

U skupini A se Furkan Korkmaz oporavio od nasrtaja trojice gruzijskih košarkaša i vodio je Turke do treće pobjede i osiguranog Berlina kontra Belgije Darija Gjergje (78:63). Gjergja mora u srijedu potvrditi drugi krug pobjedom nad već ispalom Bugarskom, dok će o posljednjem putniku iz Berlin iz ove skupine (uz Španjolsku i Tursku) odlučiti direktan obračun Crne Gore i Gruzije.

U našoj skupini je Grčka potvrdila da će kao prva u Berlin, iako je Ukrajina vodila na poluvremenu 46:39. No, razgoropadio se Giannis Antetokounmpo, stavio do kraja 41 poen uz devet skokova, izveo je i 16 penala, pa je Grčka slavila sa 99:79 i izbjegla je u ždrijebu sve pobjednike uvodnih skupina do polufinala...

Uz Antetokounmpa, razgoropadile su se i druge dvije velike NBA zvijezde, Luka Dončić koji je s 36 poena, 10 skokova i četiri asista nosio Sloveniju do pobjede nad Njemačkom, prvog poraza domaćina u Kölnu te Nikola Jokić koji je razbio Izraelce s 29 poena (11-13 iz igre), 11 skokova, pet asista i četiri ukradene lopte...

Osminu finala dosad su osigurali: Španjolska, Turska, Njemačka, Slovenija, Francuska, Francuska, Grčka, Ukrajina, Italija, Hrvatska, Srbija, Poljska i Finska. (tod, tp)

image

Giannis Antetokounmpo

Lapresse/Ddp Usa/Profimedia

Linker
05. svibanj 2024 21:53