CROPIX
URNEBESNI KOMENTARI

INTERNET GORI ZBOG LUDE POBJEDE HRVATSKE 'Ovo je za 'vjerovali ili ne!'; 'To se ne vježba!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2016. 00:59

Hrvatski košarkaši odigrali su u polufinalu kvalifikacijskog turnura za Olimpijske igre jednu od najluđih utakmica ove godine. Bogdanović i društvo su svladali Grčku sa 66-61 i još ih jedna pobjeda dijeli od plasmana u Rio, ali način na koji su to napravili zaista je poseban.

Hrvatska reprezentacija je u dvoboj s Grcima ušla furiozno i odigrala možda i najboljih 12 minuta u posljednjih desetak godina. Sve što su zamislili, izabranici Aleksandra Petrovića su u tom razdoblju i ostvarili, što je rezultiralo s nevjerojatnih +24 (37-13). I kad se činilo da Grcima nema pomoći, uslijedio je preokret. Grci su do poluvremena smanjili zaostatak na 10 koševa (44-34), pa onda i poveli, da bi naši ponovno sve preokrenuli i do kraja u velikoj drami slavili s pet koševa razlike.

Ovakva hirovita igra postala je već zaštitni znak naše reprezentacije, pa nije ni čudo da su tijekom i poslije utakmice društvene mreže gorjele od komentara, ne samo iz Hrvatske, nego i iz regije. Donosimo presjek najboljih s Facebooka Sportskih novosti.

-------------------------------------------------------------------------------------

Utakmica može ići pod 'Vjerovali ili ne'.

Pa ovo samo mi možemo, od 24 razlike vodstva do Grčkog vodstva od 1 koš razlike...srećom pa smo ipak izvukli pobjedu solo akcijama Bogdanovića , Šarića i Hezonje!!! Ali moram reći da ova Hrvatska nema se čemu nadati u borbi za neke medalje u bilo kojem natjecanju!!! Igra bez centra i ulazaka pod koš nije igra...oslanjamo se na šut iz vana previše...mi nakon tog ogromnog vodstva smo trebali spuštat loptu pod koš i skupljat osobne...ali tog centra tj. igrača nemamo koji će primit loptu kao što je npr Bourusis!

Svaka čast na pobedi, plasman u finale takođe.

Ali, komšije... Nema igre. Sve je odrađeno na kvalitet pojedinca, i poprilično puno koševa iz bezizlaznih situacija. Naravno da se to ne vežba na treningu, sad je ulazilo. Onaj pad, ne znam kako se desio... I najgore je, što se taj pad dešavao od loše Grčke, nisu vas razbijali, malo samo čvršća odbrana bila. Grčka, realno malo više lošije igrala /i šutirala/ od Vas. Voleo bih da dobijete Italijane, ali mora sve da se digne za 2 nivoa, jer će i sudije garantovano suditi 60/40 za Ita. Srećno.

Što će hrvatska košarkaška reprezentacija napraviti na kvalifikacijskom turniru u Italiji?

Sigurno izboriti Olimpijske igre, jači smo od svih

Bit će gusto i neizvjesno do kraja, Italija je jaka

Nažalost, nećemo se kvalificirati na OI u Rio

Prvih 12-ak minuta savršena igra koju nisam vidio jako dugo od naših, ono što mi se dodatno sviđa je taktička priprema za utakmicu gdje smo svjesno puštali Calathesa i Giannisa da šutiraju za 3 poena i tu su se napromašivali i naživcirali, ponovimo li igru iz prvog dijela utakmice protiv Italije imamo fine sanse ali s našima pogoditi kako će taj dan igrati je ravno dobitku sedmice na lotu.

Opet Euforija??? Gube protiv Italije i to će biti najlošija godina po porazima u sportu za Hrvatsku otkako je samostalna....

Hvala svim silama svemira na ovome... ja sam bio uvjeren da će opet sve prokockati ...a sad Talijane dobit' pa na izlet u Rio

Čestitke dečkima! Kako znate da je protivnik u finalu Italija??

Mislim da se naša košarka vraća na svoje mjesto, sretno.

Zašto uvijek moramo kidati živce jebemu.... Ajmo dečki sad odigrat pravo finale!

To samo mogu vaši kosarkasi kada ne igraju protiv Srba :-)

Samo ne koristit Ukića ko playa više... Simon je naš najbolji play ( zapravo je jedini ) i samo bi on treba kreirat igru. Isto tako prestat spuštat loptu na post stalno. Svaka čast Šariću na vrhunskoj partiji, Hezonja ima 2 izrazito bitne ukradene lopte, Bojan i Simon standardno dobri. A ako, daj Bože odemo u Rio, potrebne su promjene u rosteru, koristimo u rotaciji 7 igrača...

Nisu normalni...jel' moraju uvijek kuvat!??

Linker
05. svibanj 2024 21:57