Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
VELIKI NAPREDAK

IZ ZADNJEG REDA DO POZORNICE Krušlin obranom 'kupio' dres reprezentacije

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. lipanj 2016. 17:56

Nakon što se zahvalio Filipu Kraljeviću (naknadno pozvan) i Anti Delašu (zbog priprema odgodio vjenčanje za 15. srpnja), Aco Petrović je ostao u dvojbi voditi li u Torino Filipa Krušlina ili Frana Pilepića.

Još ranije je Petrović dao naznačiti kako se neće baviti tijekom cijelih priprema time tko će biti 11. ili 12 igrač, stoga oko ove odluke i nije bilo velike pompe.
Međutim, čini se kako je Krušlin dobio prednost ispred Pilepića, osim ukupnog dojma za vrijeme priprema i zbog jednostavne činjenice koju je jednom objasnio Jasmin Repeša.
- Kad biraš zadnjeg igrača za momčad, onda je u prednosti uvijek onaj koji je bolji defenzivac.


Nagrada za trud

I tu je Krušlin odnio pobjedu, pa će biti u Torinu. Malotko je mogao očekivati prije samo kojeg mjeseca da bi Krušlin mogao biti unutra, ali dečku iz Zagreba isplatila se upornost, a nagrada je veća nego što je mogao i sanjati, iako je teško vjerovati da će i zaigrati.

Iznenađenja su i preostala trojica, iako je doduše bilo očekivano da će u momčadi, zbog talenta i budućnosti, biti Marko Arapović. Željko Šakić je pak izborio svoje mjesto odlično odrađenim pripremama. Darko Planinić je posljednji dobio poziv, nakon što su otpali Justin Hamilton i Leon Radošević. I po onome što je odigrao dosad, bilo bi šteta da nije ovdje.
Što se tiče igračkog doprinosa, što se tiče igračke križaljke koju je zamislio Petrović, barem kako je to izgledalo dosad, od naša četiri debitanta u Torinu Darko Planinić mogao bi imati i najviše minuta na parketu.

Ostalima će ovo biti velik poticaj. I bit će sto posto spremni pomoći ako treba. Jer, iza ugla čekaju Olimpijske igre. Osim Marka Arapovića, koji se vrtio u kombinacijama, teško je reći da su Željko Šakić, Darko Planinić i Filip Krušlin mogli i maštati prije samo nekoliko mjeseci o tome da bi mogli biti njihovim sudionicima.

Linker
24. travanj 2024 08:46