RONALD GORSIC Cropix
REAKCIJE ‘GOSTIJU‘

Izbornik Austrije nakon poraza: ‘Jednu stvar više ne bih napravio!; Arnautović: ‘Nismo zaslužili izgubiti‘

akon svega ostaje jedan gorak okus jer smo u prvom dijelu napravili ono što je zapravo bio i cilj - rekao je Alaba
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 06:43

Hrvatski nogometni reprezentativci pobijedili su Austriju u Beču s 3-1 (1-1) u posljednjem, šestom kolu skupine 1 elitne Lige nacija, čime su ostali na prvom mjestu ljestvice te osigurali odlazak na Final Four ovog natjecanja.

Natjecanje u skupini 1 elitne Lige nacija Hrvatska je završila s četiri pobjede u nizu i ukupno 13 bodova. Danska je skupila 12, a Francuska pet. Posljednja Austrija s četiri boda spušta se u Ligu B.

- Nakon svega ostaje jedan gorak okus jer smo u prvom dijelu napravili ono što je zapravo bio i cilj. Uspjeli smo se vratiti nakon 0:1 i u jednom trenutku imali priliku povesti, ali i postići i treći pogodak. Morali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu, znali smo da Hrvatska ima kvalitetu da se vrati. Da bi dobio ovakvu utakmicu, moraš iskoristiti šanse koje imaš. Mogli smo se malo bolje braniti u situacijama u kojima smo primili golove, ali znali smo da takvu momčad ne možemo zaustaviti baš svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, u drugom je definitivno bilo prostora za napredak - rekao je Modrićev suigrač David Alaba nakon susreta, a na njega se nadovezao i trener Ralf Rangnick:

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu 65 minuta. Imali smo dvije velike šanse pri rezultatu 1-1 i još jednu dobru preko ‘Gregerla‘, gdje smo zapravo trebali povesti. Na kraju vrlo razočaravajući rezultat, samo dva puta nismo pazili na ‘drugu‘ vratnicu - rekao je Rangnick, pa prokomentirao promjenu sustava u jednom trenutku:

image
JOE KLAMAR Afp

- S jedne strane ‘Poschi‘ je imao žuti karton, s druge strane htjeli smo unijeti svježu krv i promjenom osigurati da imamo dva igrača na oba krila, a i sami postati opasniji po gol. To je uspjelo s ‘Gregerlovom‘ šansom, ali nakon toga smo imali više praznina i nismo bili tako kompaktni u posljednoj liniji kao prije. Gledajući unatrag, vjerojatno ne bih više tako postupio, ali poslije si uvijek pametniji - završio je Ragnick.

- Da smo zabili dva pogotka u prvom poluvremenu, sve bi izgledalo sasvim drugačije. Učinkovitost se vjerojatno mora poboljšati, moramo zabijati više golova. Možda se sada kritiziraju napadači i ja ću to naravno prihvatiti. Stojim ispred čitave momčadi i uvijek ću ih braniti. Može se reći da smo nezasluženo izgubili - rekao je nakon susreta Marko Arnautović.

Linker
24. travanj 2024 12:34