Zadar, 200920.
Dvorana Kresimira Cosica.
Kosarkaska utakmica 1. kola HT Premijer lige, KK Zadar - KK Sibenk.
Na fotografiji: Veljko Mrsic, trener KK Zadar.
 JURE MISKOVIC/CROPIX
Reakcije nakon susreta

Izbornik Mršić otkrio zašto Hrvatska igra tako dobro, oglasio se i nezaustavljivi junak reprezentacije

‘Prva četvrtina iz snova, prvo poluvrijeme jako dobro. Na nekim stvarima trebamo još poraditi...‘
Piše: SNObjavljeno: 27. studeni 2020. 20:42

Muška hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Tursku sa 79-62 (24-7, 21-17, 12-19, 22-19) i ostvarila treću pobjedu u skupini D kvalifikacija za EuroBasket 2022., u utakmici odigranoj u petak u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

Nakon susreta oglasili su se junak hrvatske pobjede Miro Bilan (30 poena i 12 skokova), te izbornik Veljko Mršić.

"Situacija je sad idealna za nas. Večeras smo odigrali stvarno dobru utakmicu i od početka do kraja kontrolirali rezultat. Imali smo dobar početak u kojem se Turci nisu adaptirali na našu igru i praktički smo to do kraja kontrolirali.

Švedska u nedjelju?

"Tom pobjedom možemo i matematički osigurat prolaz dalje i sigurno je da ćemo ići na nju pobjedu. Kako protiv Švedske? Trebamo igrati dobru obranu, a u napadu ćemo se snaći.

Komentirao je i debi mladog Roka Prkačina za hrvatsku A reprezentaciju.

"Odlično se snašao, bez ikakve nervoze i pomogao je na parketu, uostalom kao i svi igrači. Svi su dali obol pobjedi", zaključio je Bilan.

Onda je na red došao izbornik Mršić.

"Napravili smo što smo željeli i dobili utakmicu. Ovo je prava momčad s velikom slovom m koja uživa u vremenu provedenom zajedno, uživa trenirajući zajedno i to se vidi, zato tako igramo. Prva četvrtina iz snova, prvo poluvrijeme jako dobro. Na nekim stvarima trebamo još poraditi, biti još bolji, prvenstveno na obrambenom skoku. Moramo bolje zagrađivati. Tu se moraju uključiti vanjski igrači, tu ima prostora za napredak. Ali jako sam zadovoljan i sretan i čestitam momcima na stvarno odličnoj izvedbi", rekao je Mršić.

Sada na red dolazi Švedska u nedjelju.

"Neće biti laka utakmica. Grupa je izjednačena. Izgubili su od Nizozemske, ali mislim da su krajem treće četvrtine vodili. Oni imaju kvalitetu i ako se opustimo možemo imati problema. Aali siguran sam da se ova momčad neće opustiti. U svakoj utakmici dajemo sve od sebe. Broj poena koji smo primili je stvarno impozantan. 56 Švedska, 59 Nizozemska i danas 62 protiv Turske koja je imala jednog Larkina, koji je možda najbolji napadač u Europi.

Za kraj je upitan da komentira rođendanski debi Prkačina.

"Bio je prvo poluvrijeme baš dobar kao ostatak momčadi. U nastavku se vidjelo da je malo zelen u nekim stvarima, ali takve su pogreške radili i iskusniji od njega. On je veliki potencijal od kojeg puno očekujemo, ali kažem, ovo mu mora biti poticaj za još više rada kako bi u budućnosti bio još bolji", zaključio je Mršić.

Linker
19. travanj 2024 02:21