Stipe Bralić
 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
U SRIJEDU KREĆU PRIPREME

Izbornik objavio popis za EP: ‘Jasno je na koji se način želimo pripremiti i igrati‘

Europsko prvenstvo za košarkašice održava se od 17. do 27. lipnja u Francuskoj i Španjolskoj
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2021. 15:00

Izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralić objavio je u utorak popis 17 igračica na koje računa za Europsko prvenstvo najavivši okupljanje reprezentativki 12. svibnja kada kreću u Sv. Martina na Muri na pripreme.

Europsko prvenstvo za košarkašice održava se od 17. do 27. lipnja u Francuskoj i Španjolskoj, a hrvatska reprezentacija je u skupini D s Francuskom, Rusijom i Češkom i igra utakmice u Strasbourgu.

"U srijedu krećemo s pripremama za Europsko prvenstvo s 15 igračica”, najavio je izbornik Bralić. “Ivana Dojkić će se zbog manjih zdravstvenih problema priključiti u Poreču, dok Marija Režan mora odraditi 14 dana terapija za koljeno i, ako sve bude u redu, priključit će se u drugoj fazi priprema u Splitu. Od pozvanih igračica otkazale su Nika Mühl zbog obaveza u NCAA ligi i Ružica Džankić zbog problema s leđima. Umjesto nje priliku će dobiti Lea Hajdin koja je sličan tip igrača – visoko krilo odličnog šuta za tri poena, a od novih cura tu je i Matea Tadić koja se nametnula dobrim igrama u viceprvaku Slovačke. Ostale cure su već participirale u kvalifikacijskim utakmicama i ljetnim pripremama u posljednje dvije godine. Nadam da će sve djevojke biti zdrave, bez problema s Covidom jer nas čeka dosta testiranja te da ćemo moći igrati u najboljem sastavu", dodao je.

Pripreme će trajati nešto više od mjesec dana, na rasporedu je nekoliko prijateljskih utakmica pa i domaći turnir u Splitu.

"Pripreme su optimalno posložene, odigrat ćemo sedam prijateljskih utakmica, a zbog još uvijek složene situacije u vezi korone odustali smo od turnira van Hrvatske. Bitno je da odemo maksimalno spremni u Francusku jer imamo vrlo zahtjevnu skupinu s domaćinom Francuskom, Rusijom i Češkom koje nismo pobijedili nijednom u službenim utakmicama od osamostaljenja države. Samim time izazov je veći, a naravno želja i cilj je prolazak skupine i ulazak u knockout fazu gdje je sve moguće", nadovezao se Bralić.

"Od svih sudionica kvalifikacija postigli smo daleko najviše poena iz kontranapada i to jasno govori na koji se način želimo pripremiti i igrati, a imamo dosta vremena i dobre uvjete da dođemo do željene razine koja traži visok nivo natjecanja na Europskom prvenstvu", otkrio je za kraj Bralić kako želi pripremiti svoje igračice.

ŽENSKA SENIORSKA REPREZENTACIJA – pripreme za EP 2021: Marija Režan, Ivana Dojkić, Lea Miletić, Ana-Marija Begić, Nina Premasunac, Ivana Tikvić, Andrijana Cvitković, Ana Petrak, Matea Tadić, Anđela Marić, Karla Erjavec, Ivana Ujević, Mia Mašić, Klaudia Periša, Iva Slonjšak, Josipa Silov, Lea Hajdin.

Linker
01. prosinac 2023 14:14