BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
POSLAO PORUKU

Izbornik priželjkuje invaziju hrvatskih navijača na Berlin! ‘Što vas bude više, to će i nama šanse biti veće‘

‘Lijepo je vidjeti naše navijače u dresovima kako nas bodre, jer podrška s tribina nam puno znači‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. rujan 2022. 15:25

Kako god prošla utakmica s Ukrajinom, hrvatska će reprezentacija u noći s četvrtka na petak, u FIB-inom čarteru u kojemu će biti mjesta i za preostale tri reprezentacije, dakle za Grke, Talijane i Ukrajince put Berlina. Sve četiri reprezentacije bit će već u nedjelju, drugog dana utakmica osmine finala u akciji, križat će se toga dana s četiri najbolje reprezentacije iz skupine D koja se u četvrtak završava u Pragu.

Mercedes Benz Arena, smještena u istočnom Berlinu bit će mjesto na kojemu će 16 najboljih europskih reprezentacija od subote do one tamo iza nedjelje odlučivati o novom košarkaškom poretku na kontinentu. Ali, bit će to i navijački okršaj na tribinama.

Recimo, turski izbornik Ergin Ataman, već je poslao poruku.

- Berlin je turski grad, tamo živi valjda tri milijuna Turaka i znam da ćemo u Berlinu imati domaći teren.

image
CLAUDIO GRASSI/LAPRESSE/PROFIMEDIA Claudio Grassi/Lapresse/Profimedia

Kakav će teren imati Hrvatska. I Hrvata ima u Njemačkoj dovoljno da b svi oni pohitali do ulaznica i napravili dekor, već od nedjelje u kojemu će se naša reprezentacija osjećati komotnije na terenu. Jer, bit će jako važno. Uostalom, u Milano je stiglo dvije tisuće Estonaca i nosili su svoje igrače kroz turnir, bili su snažna podrška. Hrvatsku je za vikend u Milanu pogledalo 200, 300-tinjak navijača, ali su se utopili u svoj veličini Mediolanum Foruma, a protiv Italije ih nije bilo niti toliko. Hrvatskoj će Berlinu trebati puno, puno više dlanova i kockastih dresova na tribinama Merdeces Benz Arene.

- Lijepo je vidjeti naše navijače u dresovima kako nas bodre, jer podrška s tribina nam puno znači. Pozivam navijače da nabave ulaznice za nedjeljni program u Berlinu, da stignu na tu našu utakmicu osmine finala u što većem broju i da imamo dobru podršku. Sasvim je jasno da će naše šanse rasti s obzirom na broj navijača koji bude uz nas - poslao je poruku izbornik Damir Mulaomerović.

Zacjelo će i netko iz Hrvatske potegnuti do Berlina, ali najveći broj navijača trebao bi biti regrutiran od onih Hrvata koji ionako žive u Njemačkoj. A njih nema malo.

Pa, pokušajmo u Berlinu, svi zajedno i za Hrvatsku napraviti domaći teren!

Linker
26. travanj 2024 09:38