OSCAR RIBAS TORRES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Oscar Ribas Torres/Zuma Press/Profimedia
JOŠ NEMA ODLUKE

Izbornik prvog suparnika Hrvatske na Eurobasketu maksimalno oteže s objavom sastava

Izbornik grčke košarkaške reprezentacije Dimitris Itoudis još nije odredio 12 igrača koji će predstavljati njegovu zemlju na EuroBasketu
Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 13:10

Glavni razlog za njegovu neodlučnost je zdravstveno stanje nekolicine igrača.

Itoudis nije odbacio mogućnost da na put prema Milanu, gdje će se Grčka natjecati u grupnoj fazi Europskog prvenstva zajedno s Hrvatskom, domaćinom skupine Italijom, Velikom Britanijom, Estonijom i Ukrajinom, povede 13 ili 14 igrača.

"To je nešto o čemu razmišljamo, ali ne zato što sam nedavno predložio proširenje igračkog popisa nego zato što ću možda morati konačnu odluku donijeti kad za to bude krajnji rok", rekao je Itoudis nakon što je u nedjelju njegova momčad svladala Belgiju s uvjerljivih 85-68 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023., a izjavu je prenio specijalizirani košarkaški mrežni portal eurohoops.net.

Grčka će prvu utakmicu na EuroBasketu odigrati u petak, 2. rujna, protiv Hrvatske (17 sati). Hoće li Grci na tom dvoboju biti u najjačem mogućem sastavu ovisit će o zdravstvenom stanju Kostasa Sloukasa, Kostasa Antetokounmpa, Ioannisa Papapetroua i Georgea Papagiannisa.

"Imamo neke dobre vijesti, ali više ćemo znati nakon treninga u utorak. Papagiannis i Papapetrou se doista dobro osjećaju i već su trenirali s momčadi. Sloukas i Antetokounmpo se oporavljaju brže od očekivanog, ali još nemamo nikakva jamstva za njih", pojasnio je situaciju grčki izbornik.

Linker
05. svibanj 2024 20:15