PRIJATELJSKI ODNOSI

Kustić i Ševčenko u Parizu potvrdili nastavak pozitivne suradnje Hrvatske i Ukrajine

Imam veliko poštovanje prema izuzetnim rezultatima Hrvatske proteklih godina‘, kaže Ševčenko.
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2024. 15:47

U Parizu je nakon Kongresa Uefe održan sastanak delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i Ukrajinskog nogometnog saveza, predvođenih predsjednicima Marijanom Kustićem i Andrijem Ševčenkom, piše HNS.

Na sastanku se govorilo o suradnji dvaju saveza koji se već dugi niz godina izuzetno uvažavaju, pogotovo kad je riječ o radu s mlađim uzrastima. U tom kontekstu čelni ljudi Ukrajinskog nogometnog saveza izrazili su poštovanje prema radu struke pod okriljem HNS-a i želju za zajedničkom organizacijom kampova mladeži u Hrvatskoj.

“Iskoristio sam priliku čestitati Andriju Ševčenku na izboru za predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza te mu želim puno sreće i uspjeha na toj poziciji. Razumijemo trenutno iznimno tešku situaciju u Ukrajini, i poželjeli smo mir ukrajinskom narodu, ali smo i podijelili naše iskustvo da nogomet u takvim vremenima može biti itekako koristan i važan za narod i društvo. Ukrajina je vrlo talentirana nogometna nacija te sam uvjeren da će sa Ševčenkom na čelu i dalje napredovati, a pritom se radujem suradnji, posebno u radu s mlađim uzrastima”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa Marijan Kustić.

“Hrvatska je ostvarila uistinu izuzetne rezultate proteklih godina te imam veliko poštovanje prema radu HNS-a i hrvatske trenerske struke koja proizvodi svjetski kvalitetne nogometaše. Zahvalni smo na potpori Hrvatske našem narodu u ovim teškim vremenima za Ukrajinu, a veseli me mogućnost suradnje dvaju saveza, ponajviše kada govorimo o radu s mlađim uzrastima u čemu je Hrvatska izvrsna”, istaknuo je Andrij Ševčenko.

Linker
27. travanj 2024 21:44