SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
LUDA UTAKMICA

Litva ispala nakon drame produžetaka: ‘Zanima me kako bi izgledali bez Amerikanca! Suci? Sve ste vidjeli‘

Cilj nam je bio proći u polufinale, ali smo na kraju ispali već u osmini finala - rekao je litavski izbornik Maksvytis
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2022. 11:09

Košarkaši Španjolske u subotu navečer su nakon velike drame i produžetaka pobijedili (102:94) košarkaše Litve u osmini finala EuroBasketa. Litavci su ukupno odigrali loš turnir na kojem su dobili tek dvije od šest utakmica.

"U svakoj utakmici u skupini nam je nešto nedostajalo i žao mi je što nam se ista priča dogodila i u osmini finala, rekao je izbornik Kazys Maksvytis.

Maksvytis razmišlja o tome treba li odstupiti s trenerske klupe.

"Ne mogu odgovoriti na to. Nisam zadovoljan rezultatima koje smo postigli. Cilj nam je bio proći u polufinale, ali smo na kraju ispali već u osmini finala. Stvarno smo razočarani. Neću komentirati odluke Fibe i sudaca, nemam što komentirati, jer ste sve sami vidjeli", dodao je litavski izbornik, koji se očito pridružio onima koji su ljuti na suce na ovom Eurobasketu. Popis ljutih jako je dug.

image
SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp

Junak Španjolaca bio je Lorenzo Brown, naturalizirani Amerikanac kojeg u Španjolci uzeli u posljednji trenutak, koji tjedan prije Eurobasketa. I u Španjolskoj je bilo puno onih koji nisu bili sretni s tom odlukom. Međutim, protiv Litve je Brown upisao 28 poena i osam asistencija. I bio ključan igrač u produžetku.

To je posebno zaboljelo litavskog igrača Mindaugasa Kuzminskasa, koji je nakon utakmice - vidno uzrujan - u eter ispalio:

"Ne znam kako bi Španjolska izgledala bez Lorenza Browna. On je tek ljetos uvršten u momčad, ali je što je tu je."

Litva nema Amerikanca u momčadi, nije ga htjela uzeti. Brown je odgovorio na taj sarkastični komentar.

"Kao novi član momčadi već imam osjećaj da su mi ovi momci braća. Drago mi je da jedni drugima čuvamo leđa. Prošle godine sam igrao u Kazanu i tamo smo bili kao obitelj. I ovdje se osjećam potpuno isto, iako sam tu kratko. Igrači su me prihvatili kao jednog od njih. Takvi komentari mi ne smetaju Jedino što mi je važno je što moj tim misli o meni."

Ovaj 196 centimetara visoki eksplozivni 31-godišnji košarkaš, koji se pokazao kao sjajno pojačanje španjolske reprezentacije, ovog je ljeta potpisao ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva, a prije toga igrao je za Unics Kazan, Fenerbahče i Crvenu zvezdu.. Između 2017. i 2019. godine nosio je dres Toronto Raptorsa, gdje je surađivao i sa španjolskim trenerom Scariolom, koji je tamo obnašao dužnost pomoćnog trenera.

U četvrtfinalu će Španjolska na boljeg iz dvoboja Hrvatska - Finska.

Linker
26. travanj 2024 03:17