Reuters
UOČI ŽDRIJEBA

LUKA DONČIĆ IPAK NE DOLAZI U SPLIT! Hrvatska ne može igrati sa Srbijom i Slovenijom, ali i dalje može dobiti vrlo tešku skupinu...

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. studeni 2019. 11:47

FIBA je u petak odredila jakosne skupine uoči ždrijeba olimpijskih kvalifikacija koje će se u srijedu održati u Ženevi. Te su skupine određene prema FIBA rankingu i po njima se Hrvatska nalazi u trećem šeširu, zajedno s Turskom, Slovenijom i Portorikom, pa slijedom toga s tim reprezentacijama se naša vrsta ne može susreti na kvalifikacijama u Splitu.

S obzirom da ne možemo igrati niti s domaćinima kvalifikacijama, a to su uz Hrvatsku, i Srbija, Kanada i Litva, činjenica da nećemo igrati protiv Slovenije i čudesnog Luke Dončića dobra je vijest, kao i to da na putu neće stajati nepredvidivi Turci.

Poljska, Kina, Tunis...

No, i dalje će nam ostati nekoliko ozbiljnih reprezentacija kao mogući protivnici, od kojih se izdvaja Grčka iz prve jakosne skupine, a tu su i Rusi koji su nas izbacili u osmini finala Eurobasketa 2017. godine.

No, kad bi se malo poigrali s jakosnim skupinama, onda bi najbolja moguća skupina bila: Rusija, Poljska, Hrvatska, Venezuela, Kina, Tunis. Najlošije bismo prošli na ždrijebu s ovom skupinom: Grčka, Italija, Njemačka, Novi Zeland, Senegal. No, pričekajmo do srijede...

Jakosne skupine

1. šešir: Srbija, Grčka, Litva, Rusija
2. šešir: Češka, Brazil, Italija, Poljska
3. šešir: HRVATSKA, Turska, Slovenija, Portoriko
4. šešir: Njemačka, Domikanska republika, Venezuela, Kanada
5. šešir: Novi Zeland, Meksiko, Kina, Koreja
6. šešir: Angola, Tunis, Senegal, Urugvaj

Linker
23. travanj 2024 22:42