Jaleen Smith

 DPPI MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Dppi Media/Alamy/Alamy/Profimedia
USKORO KREĆU PRIPREME

Mulaomerović objavio popis za Eurobasket, na njemu i Amerikanac, ali uz zvjezdicu pored imena...

Hrvatska će uoči nastupa u Milanu odigrati i dvije utakmice pretkvalifikacija za EP 2025.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2022. 10:08

Pred Muškom seniorskom reprezentacijom Hrvatske nalazi se najznačajnije natjecanje još tamo od 2017. i posljednjeg Europskog prvenstva. Ove će godine 41. izdanje najvećeg europskog košarkaškog natjecanja od 1. do 18. rujna ugostiti Češka, Gruzija, Njemačka i Italija. Grupna faza je smještena u Tbilisi, Prag, Köln i Milano sa završnom fazom u Berlinu. Izbornik reprezentacije Damir Mulaomerović danas je objavio širi popis kandidata za reprezentaciju na kojem se nalazi 24 košarkaša.

Popis 24 reprezentativca Hrvatske: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Jaleen Smith*, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić, Karlo Matković

image

Damir Mulaomerović

RONALD GORSIC Cropix

Jaleen Smith i dalje je igrač je u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva, navode iz HKS-a uz simboličnu zvjezdicu pored njegova imena.

No prije samog Europskog prvenstva, Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeće Europsko prvenstvo koje će se 2025. igrati na Cipru, u Finskoj i Latviji. Naime, kako je zbog pandemije koronavirusa Europsko prvenstvo 2021. godine odgođeno za 2022., tako se kalendar natjecanja morao prilagođavati te su se kvalifikacije potpuno naslonile na najveće europsko košarkaško događanje. Hrvatsku je ždrijeb odveo u skupinu s Poljskom, Švicarskom i Austrijom, a u ovom se ciklusu igraju sljedeće utakmice:

25. kolovoza 2022. Poljska - Hrvatska

28. kolovoza 2022. Hrvatska - Švicarska

Linker
11. kolovoz 2022 19:18