VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA OI

Na startu priprema izbornik napravio jednu izmjenu, stigao novi ‘snajper‘ s Gripa

Dvanaestorici igrača pridružit će se Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja, Danko Branković i Jaleen Smith
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2024. 22:22

Prije no što su se u ponedjeljak navečer u Zagrebu na večeri počeli okupljati naši košarkaški reprezentativci, stigla je vijest o jednoj promjeni na popisu Josipa Sesara koji je prošli tjedan objavio imena 17 igrača na koje računa za pirejsku misiju, predolimpijski turnir od 2. do 7. srpnja. Promjena o kojoj govorimo je “kozmetičke prirode” jer umjesto vjerojatno bivšeg šutera Splita, Tonija Perkovića (problemi s koljenom) na pripreme je došao novi “snajper” s Gripa, Antonio Jordano.

image

Antonio Jordano

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Tako bi nakon “kapanja” u hotel, u utorak na prvom treningu u Zagrebu trebali istrčati: Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Filip Krušlin, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivan Vraneš i Krešimir Ljubičić. To je 12 igrača kojima treba pridodati naše udarne snage, NBA tandem Dario Šarić - Ivica Zubac, Marija Hezonju koji s Realom igra finale u Španjolskoj, kao i Danko Branković s Bayernom u Njemačkoj, dok je nekoliko dana za odlazak kući dobio naš Amerikanac iz Partizana, Jaleen Smith.

Njih petorica priključit će se reprezentaciji sljedeći ponedjeljak u Opatiji, gdje 23. i 24. lipnja organiziramo turnir na koji dolaze Poljska i Brazil, s kojim ćemo 26. lipnja na istom mjestu igrati i “generalku” za Dončićevu Sloveniju s kojom 2. srpnja otvaramo kvalifikacijski turnir u dvorani Mira i prijateljstva.

Linker
10. lipanj 2024 22:22