Kruno Simon zaključio je reprezentativnu karijeru

 FIBA
OPROSTIO SE KRUNO SIMON

‘Nisam zamišljao ovakav oproštaj, ali preživjet ću... Markkanen i njegovi suigrači su zaslužili prolaz‘

Jedan od naših najboljih igrača je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Hrvatske
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. rujan 2022. 18:12

Kruno Simon je odigrao svoju posljednju utakmicu za Hrvatsku.

"Na kraju dana, sve je to sport. Izgubili smo od reprezentacije koja je odigrala odlično i koja je imala igrača koji nam je zabio 43 poena. Nema tu puno filozofije, treba Fincima čestitati, jer su odigrali jako dobro. Što se nas tiče, mi smo opet bili u nekom toplo-hladno ritmu, kao što je to od početka. Na žalost, treba se suočiti s realnosti i zaključiti da je Finska u ovom trenutku bolja od nas."

Zašto smo odigrali toliko lošiju obranu od one koja je bila u Milanu?

"Nismo mi odigrali toliko lošije sada. Igrali smo s reprezentacijom koja je atipična, koja nam ne odgovara po svojoj koncepciji i koja, usto, ima Markkanena. Čovjek je dao 43 poena, o čemu pričamo, kad netko stavi 43 poena na Eurobasketu, onda je to čudo. Nismo imali nikakve šanse da ga zaustavimo. Trebamo prespavati, odmoriti, nije mi lako odmah sve analizirati, vruće sam glave, puno je tu emocija..."

Ovo nije kraj kakav je zamišljao?

"Nije, ali nije niti kraj svijeta. Uvijek sam se u karijeri trudio da ne padam u depresiju ili da ne ulazim u euforiju. Način na koji je odigrao Markkanen, kako su odigrali Finci, ma ljudi su zaslužili da idu dalje. A ja ću to preživjeti..."

Linker
28. travanj 2024 05:23