VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DVOJICA SU OTPALA

Odluka je pala: Ovo je hrvatska reprezentacija koju će Bojan Bogdanović pokušati odvesti do Tokija

Izbornik Veljko Mršić odredio je s kojih će 12 igrača pokušati izboriti Tokio
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 27. lipanj 2021. 21:22

Nakon večernjeg treninga u nedjelju, izbornik Veljko Mršić odlučio je izabrati 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na olimpijskim kvalifikacijama koje počinju u utorak u Splitu. Kako je na popisu preostalo 14 igrača, dvojica su bila prekobrojna, a Mršić je odlučio da u boj za Tokio neće ići s Tonijem Katićem i Tonijem Perkovićem.

Čini se da su četiri imena bila u konkurenciji za otpisivanje, ali je Mršić odredio da će u sastavu ostati Mateo Drežnjak i Antonio Jordano.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


To što Toni Katić nije izborio završnih 12 valja promatrati kroz činjenicu da su prva dva playa Roko Ukić i Roko Rogić u dobrom fizičkom stanju, a na lopti može pomoći i Luka Babić, tako da potrebe za trećim playem nema.

Što se tiče uvrštavanja Drežnjaka i Jordana ispred Perkovića, vjerojatno je u Mršićevom izboru je presudila Drežnjakova obrana i Jordanove šuterske sposobnosti.


Hrvatska će, dakle, u Splitu biti u ovom sastavu: Roko Ukić, Roko Rogić, Luka Babić, Bojan Bogdanović, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Ante Žižić, Miro Bilan i Darko Planinić.

Linker
17. svibanj 2024 22:48