Mario Hezonja
 Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
KONAČNA PRESUDA

On je umoran i ne da mu se, izbornik uzvraća: Više ga nikad neću zvati u hrvatsku reprezentaciju!

Kontroverzni Dubrovčanin ponovno je uzburkao duhove svojim istupom na društvenim mrežama
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. listopad 2020. 18:42

Mario Hezonja opet je zapalio društvene mreže jednim od odgovora na pitanje fanova na Instagram profilu. Naime, jednog od njih zanimalo je zašto Hezonja ne igra za reprezentaciju Hrvatske, na što je Hezonja odgovorio - ozbiljno, neozbiljno, ironično, znakovito ili manje znakovito, sasvim je svejedno...

- Zato jer sam umoran i ne da mi se.

Nije prvi puta da je Hezonja nešto slično napravio, pa kad su uslijedile kritike javnosti, onda se on obrecnuo na one koji su prenijeli njegove stavove s društvenih mreža, sprdajući se na temu, “kakvo je to novinarstvo”. Nije isključeno da tako bude i ovoga puta.

Ali, kako smo davno odustali od traženja smisla u Hezonjinim istupima, a sve skupa traje jako dugo, gotovo cijelo desetljeće, treba se vratiti na suštinu.

I nije reprezentativac

Mario Hezonja ionako nije reprezentativac, niti ga itko relavantan u hrvatskoj košarci takvim smatra. Uostalom, kad ga je Veljko Mršić lani u Las Vegasu kontaktirao, ovaj se obećao javiti, ali to se nije dogodilo. Stoga, nema tu ničega novog.

Evo što kaže izbornik Veljko Mršić:

- Mi smo razgovarali lani u Las Vegasu i dogovorili se da se čujemo, da će se javiti. Pokušao sam ga kontaktirati još dva puta nakon toga, ali nikada se nije javio. Nakon toga ja sam odlučio više ga ne zvati u reprezentaciju, a ta moja odluka zbila se još u studenom, dakle ima tome gotovo dana. Ono što želim stvoriti u reprezentaciji jest jedna nova kultura i kult za koji nije dovoljno biti samo odličan košarkaš, nego imati i psihološke komponente potrebite za igranje u jednoj momčadi. I kažem, moja odluka nije stigla zbog posljednje izjave, ta odluka stoji već jako dugo, jer ja Hezonju više ne mislim zvati - jasan je Veljko Mršić.

Mario Hezonja posljednji je puta igrao za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Riječ je o petom picku NBA drafta (2015.), koji je u međuvremenu promijenio tri NBA kluba, a sezonu je završio u Portlandu s napunjenih 25 godina.

Linker
29. listopad 2020 17:49