TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SPORAZUMNI RASKID

Pala je konačna odluka, Veljko Mršić više nije izbornik Hrvatske! ‘Zahvaljujem se svima na suradnji‘

Nakon raskida suradnje Veljko Mršić će preuzeti španjolski Breogan
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2022. 09:54

Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik Muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje, prenosi službena stranica HKS-a.

Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima - izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji:

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.

Također valja istaknuti kako će Mršić preuzeti španjolski Breogan koji je trenutno 8. momčad ACB lige s omjerom 9-7. Inače, Mršić je već bio trener u španjolskoj ligi. U sezoni 2017./18. vodio je Bilbao, a za vrijeme igračke karijere nastupao je za Unicaju, Gironu i Granadu.

Linker
05. lipanj 2023 13:00