Roko Badžim

 CROPIX
Briljirao u Turskoj

Pogodio sedam trica bez promašaja, pa stigao na okupljanje reprezentacije: ‘Ići ćemo na pobjedu‘

Badžim je tijekom ljeta mađarski Szolnoki zamijenio turskim Konyasporom
Piše: Andro PolićObjavljeno: 08. studeni 2022. 14:31

Ima neka tajna veza između Šibenika i vrhunskih šutera. Unatoč porazu njegova Konyaspora u subotnjoj utakmici turskog prvenstva protiv Merkezefendija, hrvatski reprezentativac Roko Badžim odigrao je odličnu utakmicu. Na parketu je proveo malo više od pola sata ubacivši čak sedam trica bez promašaja i završio susret s 25 poena na kontu, a usto je uspio podijeliti i sedam asistencija. U dobroj je formi 25-godišnji Šibenčanin stigao na reprezentativno okupljanje Zagreb jer izabranike privremenog izbornika Ace Petrovića čekaju novi izazovi u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2025. Hrvatska će prvo u četvrtak od 20.20 sati gostovati kod Austrije u Grazu, a zatim u nedjelju od 20 sati zaključiti ovu reprezentativnu akciju utakmicom protiv Poljske u Zagrebu.

- Stigao sam u nedjelju ujutro, prvi dojmovi su dobri, odradili smo trening i čekamo da nam se priključi ostatak momčadi tijekom dana – rekao nam je Badžim.

Za reprezentaciju je debitirao u studenom prošle godine u Draženovom domu u porazu Hrvatske od Slovenije u prvom krugu onih neslavnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., od kojih se naša reprezentacija oprostila porazom od Finske u Rijeci.

- Ovo mi je treći ili četvrti dolazak na reprezentativno okupljanje. Izbornik je maksimalno motiviran kao i svi igrači, dobro ih sve poznajem. Sigurno ćemo dati svoj maksimum u narednim danima kako bismo izvukli najbolje što možemo iz nadolazeće dvije utakmice. Ići ćemo na pobjedu u oba susreta, nemamo što kalkulirati. Respektiramo i Austriju i Poljsku, ali mislim da smo kvalitetnija momčad, međutim, teren je mjerilo i moramo to ondje i pokazati. Pobjeda protiv Austrije bila bi nam zamah za utakmicu protiv Poljske pred domaćom publikom – kaže Badžim.

U Tursku je otišao proteklog ljeta, a prije toga dvije godine nastupao je za mađarski Szolnoki. Prvo je u pretposljednjem dvoboju za Konyaspor ubacio 14 poena, a onda je i odradio već spomenutu sjajnu šutersku utakmicu u subotu protiv Merkezefendija uz ukupan šut iz igre 9/11, međutim, niti to nije bilo dosta za pobjedu njegove momčadi koja je u produžetku poražena za „pola koša“.

- Nova liga i novo iskustvo. Turska liga je puno jača, zadovoljan sam zasad, iako, uvijek može bolje. Šteta što smo izgubili zadnje dvije utakmice, međutim, moramo ići dalje – zaključio je Badžim.

Linker
19. travanj 2024 09:28