RONALD GORSIC Cropix
ODLUKA SAVEZA

Promjene u reprezentaciji nakon debakla! Legenda hrvatske košarke ostala bez funkcije nakon sedam godina

UO se Stručnom savjetu zahvalio na dosadašnjem radu i uloženom vremenu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. srpanj 2022. 17:12

Nakon sramotnog debakla košarkaške reprezentacije koja je ostala bez plasmana na SP i ugleda, legendarni as Dino Rađa bio je među onima odgovornima koje se okrivljavalo za potonuće hrvatske košarke. Rađa je nakon svega izjavio da ne namjerava otići s mjesta predsjednika Stručnog savjeta, a HKS je to pitanje lakonski riješio - ukidanjem, točnije raspuštanjem Stručnog savjeta.

Takva je bila odluka 34. sjednice Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza održanoj elektroničkim putem. Stručni savjet za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo UO-a više, barem trenutačno ne postoji.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

UO se Stručnom savjetu zahvalio na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, a odluka o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida ovo tijelo obrazložena je "nemogućnošću adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti."

Upravni odbor će u skoro vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanima uz stručno djelovanje na razini HKS-a i o tome će "bez odgode obavijestiti javnost." Za podsjećanje, osim Rađe kao predsjednika, stalni članovi Savjeta bili su Toni Kukoč, Velimir Perasović, Aramis Naglić i prof. dr. sc Damir Knjaz...

Linker
25. travanj 2024 09:33