Screenshot
NISU ZNALI DA SU MIKROFONI UPALJENI

RASPRAVA IZBORNIKA I KAPETANA KOJA JE PROCURILA U ETER GOVORI PUNO O STANJU U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI 'Zašto smo pod stresom? Zašto smo usr*ni?'

KVALIFIKACIJE ZA SP U čudnoj utakmici s mnogo preokreta naša reprezentacija bez najboljih igrača pala pred kraj susreta
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. studeni 2017. 09:53

Za one koji se sjećaju raskoši talenta kojom je nekada obilovaa hrvatska košarka, gledati početak kvalifikacija za SP, ogled protiv Nizozemske u Almereu, bilo je jedno teško suočenje s realnosti u kojoj pliva ovaj sport u nas.

Nizozemska je odnijela pobjedu, slavila je sa 68:61 u jednoj tvrdoj, negledljivoj utakmici u kojoj je Hrvatska živjela od Željka Šakića i Filipa Krušlina, kao i onim trenucima u kojima je Toni Katić uspio postaviti naš napad.

Na kraju, bolan poraz i nove sumnje. Kakva je atmosfera u reprezentaciji ilustrira i snimka s presice naše reprezentacije koja se pojavila na YouTubeu.

"Svi igramo pod stresom? Zašto? Zašto? Usrani smo, usrani! Zašto smo usrani? Jesam li ja tome kriv?", pitao je izbornik Skelin kapetana Krušlina prije samog početka ne znajući da su mikrofoni već upaljeni.

"Ma nije... Jeb*ga, misliš si ovo je Nizozemska, svi očekuju da to moramo dobiti... Mislim da će drugačije biti protiv Italije", odgovara Krušlin, a izbornik mu objašnjava da nema pritiska.

"Zašto bi to morali dobiti u gostima? Upadnete sami u zamku, ne možete tako funkcionirati. Zašto bi morali ikoga dobiti, zašto nam nije fokus bio na igru", objasnio mu je Skelin kada ih je glasnogovornica HKS-a Andrea Hitner upozorila da se čuje sve što pričaju.

Službeni dio bio je nešto drugačiji.

Izbornik Skelin: Ne mogu nikome ništa prigovoriti

- Bila je to teška utakmica, odlučena je u posljednjih 30 sekundi. Vodili smo prije toga 54:50, ali nismo to iskoristili. Nemam prigovora na to što su moji igrači dali u ovoj utakmici, radili su jako cijelo vrijeme, borili se. No, moramo u napadu biti opušteniji, promašili smo previše polaganja, previše otvorenih šutova. Nizozemci igraju jako dobru košarku, igraju zajedno dugo vremena, vidljivo je da između sebe posjeduju kemiju, fluid u napadu. Sada imamo 48 sati da se oporavimo i dočekamo Italiju u nedjelju. Bit će problema s energijom, ovi koji nisu igrali puno večeras, igrat će u nedjelju više. Simon? Mislim da neće igrati...

Filip Krušlin, kapetan Hrvatske:

- Ovo je težak poraz. Dali smo sve što smo imali, jer kad pogledate obranu, ukoliko primite 68 poena u gostima, onda je to dobro. Bili smo pod stresom u napadu, nismo imali tečnost. Ali, kažem, dali smo sve što smo mogli i nadam se da ćemo protiv Italije dati to isto i da možemo dobiti tu utakmicu u nedjelju.

Hrvatska u nedjelju u Draženovu domu dočekuje Italiju. Treba nam pobjeda, jedna je nužna iz ove prve dvije utakmice. I treba nam pun Draženov dom.

Ovi dečki ne mogu sami. Ukoliko izgubimo obje do kraja, trebaju nam, vjerojatno četiri pobjede u četiri posljednja kola za bilo kakvu opipljivu nadu da možemo do Kine.

A Italija je nešto bolja od Nizozemske. Puno bolja, ako ćete iskreno.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 12:07