ANTE CIZMIC Cropix
OBJAVIO NA TWITTERU

Razočarani Aco Petrović sve šokirao i podnio ostavku: Povlači se iz hrvatske košarke!

Ostavku je podnio nakon imenovanja izbornika reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2023. 10:35

Novi potres u hrvatskoj košarci! Aleksandar Petrović je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza

- S obzirom da više nemam povjerenja u čelne ljude HKSa odlučio sam dati ostavku na mjesto sportskog direktora! - napisao je Petrović na svojem Twitteru.

Podsjetimo, Petrović je za mjesto izbornika hrvatske reprezentacije predložio Darija Gjergju kao svoj prvi, te Josipa Sesara kao drugi izbor. Upravni odbor HKS-a se odlučio za Sesara, a nakon toga je Petrović izražavao nezadovoljstvo tom odlukom. Bio je na godišnjem odmoru te nije bio niti na konferenciji za medije prilikom predstavljanja Sesara kao izbornika. U košarkaškim krugovima se špekuliralo kako će danas podnijeti ostavku, a sada se to i dogodilo.

Petrović je preuzeo funkciju sportskog direktora HKS-a u rujnu prošle godine, a dugo je trajala potraga za izbornikom koji će zamijeniti Damira Mulaomerovića koji je dao ostavku nakon poraza u osmini finala Europskog prvenstva od Finske. Petrović je sam vodio reprezentaciju u utakmicama pretkvalifikacija za sljedeće EP, a sada nije dočekao da kao sportski direktor surađuje sa Sesarom kao izbornikom.

Linker
23. travanj 2024 01:25