Dario Drežnjak

 ANTE CIZMIC Cropix
NOVA POBJEDA

Sesarova Hrvatska bolja od Kine i Đorđevića u Sloveniji: ‘Ima prostora za napredak, ali ovo je dobar motiv‘

Hrvatska i Kina odigrat će susret i u subotu u Opatiji, a onda slijedi početak pretkvalifikacija
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. srpanj 2023. 21:38

Kina - Hrvatska 64:82 (13:22, 23:17, 13:22, 15:21)

Kranjska Gora, Dvoran Vitranc. Gledatelja 50.

KINA: Zeng, M. Hu, Fang, Zhao 9p, 3a, 3ol, Zhou, Wang 5, Yu 3il, Sun, Du 3, Cui 5, J. Hu 9p, 5s, He 2, Zhu, Fu 10p, 6s, Cheng, Zhao 21p, 4s.

HRVATSKA: Menalo, Perković 7p, 4s, 3a, Filipović 7p, 5a, Kapusta 6p, 3a, 3il, Prkačin 8p, 4s, 3a, Kalajžić 3, Krajnović 2, Gnjidić 6p, 4s, Vranković, Mazalin, Badžim 11p, 3s, Branković 6, M. Drežnjak 5, D. Drežnjak 13p, 3s, 3il, Serdarušić, Ljubičić 8p, 4s.


I u drugom pokusu ove kampanje, prvom službenom, Hrvatska je uvjerljivo slavila. Ovoga je puta reprezentacija koju vodi Josip Sesar svladala Kinu s 82:64 u Kranjskoj Gori, gdje je baza kineske reprezentaciju koju Saša Đorđević sprema za Svjetsko prvenstvo.

Kinezi, doduše, nisu igrali kompletni, Đorđević je neke igrače poštedio ove utakmice i gurnut će ih u vatru u subotu, ali Hrvatska je ostavila dobar dojam.

- Nakon što smo odigrali meč sa Slovačkom sada smo željeli neke stvari provjeriti u napadu, i osim u drugoj četvrtini, to je izgledalo sasvim dobro. Nismo sve ono što pripremamo odigrali niti u obrani, ali u obrani jedan na jedan smo u prvoj, trećoj i četvrtoj četvrtini bili sasvim pristojni. Sveukupno ima to prostora, jasno, za napredak, jer promašili smo 13 slobodnih bacanja, izgubili 16 lopti, ali ima i vremena da se sve to popravi - kazao je Josip Sesar nakon utakmice.

U oba otvaranja poluvremena Hrvatska je odigrala svoje najbolje minute. Na playu je bio Goran Filipović, na dvojci Lovro Gnjidić, na trojci Roko Badžim, na četvorici Roko Prkačin i na petici Danko Branković. U rotaciji je Borna Kapusta mijenjao playa, Toni Perković i Mateo Drežnjak bekove, Dario Drežnjak Roka Prkačina, a Brankovićeva je alternacija bio Krešimir Ljubičić. Nešto su odigrali i Mate Kalajžić, Antonio Vranković, a na kraju i klinci Luka Krajnović (s prvim poenima za Hrvatsku!) i Leo Menalo.

- Nisam do sada trenirao Lovru Gnjidića, pa ga tek upoznajem, a mislim da se on sasvim dobro snalazi na poziciji dva i tri, pa onda s tih pozicija može kreirati, dok u obrani može čuvati sve od jedan do tri - dodao je Sesar.

Igra Hrvatske s viškom igrača na lopti, a igra Gnjidića na dvojci je svakako igrač više za kreaciju, donijela je i tečnost u našoj igri, pa su često na otvorenim šutevima ostajali sami Roko Badžim ili Toni Perković, kasnije i Dario Drežnjak, koji je bio naš prvi strijelac s 13 poena.

- Za sada sve izgleda OK, ali ima još prostora za napredak, neke su stvari dobre, na nekima još treba raditi. Dobar je osjećaj dobiti momčad koja će igrati SP, jer to je velika država s velikim brojem košarkaša. Dobar je ovo motiv za ostatak priprema i nastavak rada - rekao je Dario Drežnjak.

Hrvatska i Kina odigrat će još jedan pokus, u subotu u Opatiji. Iza toga za našu vrstu slijedi početak pretkvalifikacija, u iduću srijedu dočekujemo Irsku, tri dana kasnije i Luksemburg, sve u Opatiji.

Linker
28. travanj 2024 06:18