Hrvatska košarkaška reprezentacija Croatia Slovenia 2021 June 18 Stozice dvorana
 Kosarkaska Zveza Slovenije
NAVIJAČKO LUDILO

Spektakl u Splitu: Ako je u Stožicama bilo 8.000 ljudi, zašto ih toliko ne bi bilo i u Spaladium Areni...

Slike mnoštva danas ne odavaju strah i prezir. Dapače, slike mnoštva danas sugeriraju pobjedu!
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. lipanj 2021. 08:01

Isprva bilo je teško razaznati, je li se na TV ekranu uprizorila neka snimka, jer gledati košarku, ovu našu, europsku, a vidjeti dekor punih tribina u pozadini, vraća nas u neka stara, normalna vremena.

Međutim, Slovenci su napravili baš sve da upravo utakmica Slovenije i Hrvatske, povratak jednog od najboljih igrača svijeta, Luke Dončića, u slovenski dres bude praktična poruka, ali i dokaz objave koju je prije koji dan plasirala tamošnja Vlada. Pandemija je pobijeđena.

PCR testovi, antigenski testovi, Covid putovnice, potvrda da ste preboljeli koronu unazad šest mjeseci, baš sve što je moglo pomoći da biste ušli u Stožice, bilo je dobrodošlo za festival, za najveće događanje u Sloveniji unutar zatvorenog prostora unazad godinu i pol dana.

Baš uoči dva pokusa sa Slovencima, stigla je i odluka kako će Spaladium Arena u Splitu biti otvorena za gledatelje tijekom olimpijskih kvalifikacija koje počinju 29. lipnja. Nije, pak, jasno precizirano koliko će to ljudi moći stići u Spaladium, pa je za sada prognozirati bilo što, vjerojatno kalkuliranje na bazi tarota.

Međutim, posve je jasno da će FIBA, kao što to sada radi i i UEFA na nogometnom Euro, slušati nacionalne stožere i stoga će se prikloniti mjerama u državama organizatorima. I s potvrdama o cijepljenju, negativnim PCR testovima, potvrdama o preboljenju, antigenskim testovima, Covid putovnicama i čime sve ne, Hrvati bi mogli napuniti Spaladium.

I time bi se kao povrat novaca vratila uložena sredstva s kojima je država jamčila prilikom dobivanja ovog turnira. Za sve to postoje jasne pretpostavke i ukoliko se otvore vrata Spaladium Arene, a po receptu iz Ljubljane, to bi značilo da bi barem tri četvrtine dvorane moglo biti puno, onda nas u Splitu čeka pravi spektakl.

Ako su mogli Slovenci, možemo i mi. Uostalom, ne bi li slika pune Spaladium Arene bila najbolja moguća pozivnica za turističku sezonu od koje puno očekujemo. I to slike iz turističkog središta poput Splita. Slike mnoštva danas, za razliku od proteklih turobnih mjeseci, ne odavaju strah i prezir. Dapače, slike mnoštva danas sugeriraju pobjedu.

A puna Spaladium Arena približila bi Tokiju i reprezentaciju. Biti među 12 najboljih na svijetu u košarci velika je stvar. Tamo mogu samo posebni, a Hrvatska s Bojanom Bogdanovićem koji dolazi ima za to ozbiljne šanse.

S navijačkim ludilom na tribinama još veće. Stoga, dozvolite navijače, ne pokojeg, njih tisuće, jer, eto, može se...

Linker
25. travanj 2024 09:35