DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
BOLEST SE VRATILA?

Teško bolesni Ćiro Blažević otvorio dušu susjedima: ‘Dragi prijatelji, možda vam više nikada neću doći‘

‘Iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji‘
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2021. 09:49

Bivši izbornik Vatrenih i jedan od najvećih trenera na ovim prostorima, Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru je za slovensku Sportklub televiziju otkrio kako je teško bolestan.

Željeli su susjedi napraviti razgovor s našim trenerom i analizirati nadolazeći susret u kvalifikacijama za SP 2022. kojeg Hrvatska i Slovenija igraju na Poljudu, ali vjerojatno se nitko nije nadao što će im Ćiro otkriti.

- Dragi prijatelji Slovenci, naša je ljubav bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram vam otkriti tužnu vijest, jako sam bolestan. Star sam i imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan -rekao je Blažević.

Odakle ta ljubav prema Sloveniji?

- Zato što vi volite mene i ja obožavam vas. Godinama sam bio i zaljubljen u Slovenku. Iz Ptuja. Nažalost, već duže vrijeme nisam bio u Sloveniji i ne znam hoću li ikada više doći. Zaista vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švicarska.

Valja istaknuti kako Ćiro Blažević boluje od raka. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine. Sedam godina ranije imao je operaciju prostate. Usprkos tome što je pobijedio dva raka, izlgeda kako se opaka bolest sada vratila.

Linker
10. svibanj 2022 08:28