TOM DUBRAVEC/CROPIX
ŽELJA JE POSTOJALA

Težak udarac: Hrvatska će morati bez Hezonje i Simona! Tko je spustio rampu?

Iako su napravljeni veliki napori za dolazak dva naša euroligaška igrača, od toga neće biti ništa
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. veljača 2022. 15:09

Dino Rađa potegnuo je do Kazanja, HKS je napravio sve predradnje kako bi osigurao privatni let iz Vitorije (gdje Uniks igra u četvrtak navečer) za Zagreb, ne bi li Mario Hezonja mogao zaigrati u petak kontra Švedske, no od toga, ukoliko se nešto na promijeni u posljednji čas, neće biti ništa.

Nema veze što je Hezonja izrazio veliku želju za igranjem za Hrvatsku, makar na prvoj utakmici, nema veze niti to što je bio u nedjelju MVP All Star utakmice, a u utorak je kombinirao 20 poena, osam skokova i pet asista u porazu od Monaca i bio najbolji igrač Uniksa, nema veze niti to što je Hezonji klupski trener Velimir Perasović, ali njega u reprezentativnom dresu neće biti. Tko je iz kluba spustio rampu na dolazak Hezonje nije jasno, ali naš reprezentativac neće moći igrati, iako je to žarko želio i premda nam jako treba...

image
MAKSIM BOGODVID/SPUTNIK/PROFIMEDIA

Isti je slučaj s Krunom Simonom. On, doduše, u četvrtak igra protiv Maccabija u Istanbulu, ali nije bio niti plan da zaigra u petak, nego da s reprezentacijom otputuje u subotu u Norrköping i tamo zaigra u ponedjeljak, jer Efes igra sljedeću utakmicu tek 3. ožujka, ali stav kluba, vjerojatno je tu riječ o Erginu Atamanu da nitko od stranaca ne može u reprezentacije. Osim Filipa Petruševa u Srbiju, jer ionako od svih stranaca u Efesu najmanje igra ili ne igra uopće. I Simon je želio pomoći, želio je biti na debiju Damira Mulaomerovića, pomoći i na parketu, ali od svega neće biti ništa.

Tako je to barem izgledalo u srijedu, a postoje doista promili da se nešto po pitanju obojice promijeni...

image
MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

Linker
25. travanj 2024 06:11