RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZ SVLAČIONICE

‘U ovoj situaciji u kojoj smo imali malo vremena za trening, dali smo maksimum, ali nije bilo dovoljno‘

Imamo još šansi ukoliko dignemo glavu nakon ovog poraza - rekao je hrvatski centar Danko Branković
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. veljača 2022. 21:42

Niti nakon trećeg nastupa u kvalifikacijama za SP Hrvatska nema niti jednu pobjedu, u Zagrebu ju je svladala Švedska sa 70:64. Nakon tri kola Hrvatska je u situaciji da će u Norrköpingu u ponedjeljak spašavati živu glavu, da će tražiti pobjedu, po mogućnosti veću od šest poena viška i ostati u nadi do lipnja - kad slijedi dueli sa Slovenijom i Finskom - kako će izboriti drugi krug kvalifikacija, kako će biti među tri vodeće reprezentacije skupine C.

Jer, već sada debelo zaostajemo. Finci su svladali Slovence, pa sada u našoj skupini i Finci, i Slovenci i Šveđani imaju po dvije pobjede. Ili dvije pobjede više od Hrvatske, a samo su tri kola do kraja.

Hrvatska je, da stvar bude gora, u Zagrebu odigrala sasvim korektnu utakmicu, punu energije, ali i utakmicu u kojoj se namjerila na, dojam je, jačeg protivnika nego što tu bile Slovenija i Finska u studenom. Uostalom, da malo toga imaju za zamjeriti, navijači su pokazali i pljeskom na koncu utakmice.

Filip Krušlin, kapetan naše vrste:

- Mislim da samo dali najbolje što možemo, s energijom, s prisutnosti, ali kao što je trener rekao, donijeli smo neke loše oduke na kraju, krenuo bih tu od sebe s onim šutom za tri poena. Sljedeća utakmica je za tri dana, nadam se da ćemo pobijediti u Švedskoj. Utakmica je išla gore - dolje, Šveđani su imali prednost, mi smo vratili dva puta sve u egal, ali onda su nas koštale loše odluke, a Švedska je odigrala dobre stvari na kraju. Kroz utakmicu, kad god bi bilo gusto oni su stavljali teške lopte. Imali smo pet, šest otvorenih šuteva od igrača kojima je forte šut, ali nismo pogodili i to je nešto što bi moglo biti bolje u Švedskoj. U ovoj situaciji u kojoj smo imali vrlo malo vremena za trening, za prilagodbu jednih na druge, mislim sa smo dali maksimum, ali to nije bilo sada dovoljno. Nadam se da će biti bolje u Švedskoj. Da smo pogodili neke lopte, to bi nas rasteretilo, bilo bi lakše...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Danko Branković, hrvatski centar

- Još uvijek nije sve izgubljeno, imamo još šansi ukoliko dignemo glavu nakon ovog poraza i odemo prema Švedskoj s pozitivnim stavom. Vraćali smo više puta, to nas potrošilo, nismo pogađali otvorene šuteve, a u zadnjim minutama je bilo dosta promašaja, izgubljenih lopti. Treba nam vremena da se posložimo u ovom sastavu. Hvala publici, bilo su odlični, uz nas i u porazu, a nakon dugo vremena sam čuo da se navija za Hrvatsku...

Sven Smajlagić je imao svoj debi, ponudio je nadu s osam poena u zadnjoj četvrtini...

- Fizički je to bila teška utakmica i jako mi je žao što smo izgubili. Dali smo sto posto od sebe, ali nije išlo. Na kraju smo bili malo beizidejni, isforsirali smo poneki šut, iako mislim da nismo imalo sreće na šutu, jer neke su pozicije bile otvorene. I kad smo te šuteve promašivali smo propustili priliku za odvojiti se.

Lovro Gnjidić, hrvatski playmaker

​- Dali smo sve od sebe, bili smo u situaciji u kojoj smo mogli povesti, preuzeti kontrolu utakmice, ali ovo nije bio taj dan. Ne bih rekao da smo bili grču, iako napad nije išao najbolje, jer smo obranu odradili dobro. Moj je dojam da smo bolji od Švedske, ali to moramo pokazati na terenu. Možda oni jesu uigraniji, ali mi imamo dosta prostora za popraviti. Možda u protoku lopte i pogađanju otvorenih šuteva.

Linker
24. travanj 2024 12:42