INSIDEFOTO SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Insidefoto Srl/Alamy/Alamy/Profimedia
VATREN PO LIJEVOM BOKU

U sjeni Marcela Brozovića prolazi nedefiniran Perišićev status, ali najveći je dobitnik - Zlatko Dalić

Gol za Inter broj 50 nažalost nije donio pobjedu, ali na osobnom je planu prvo ime momčadi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. veljača 2022. 12:47

U siječanjskom prijelaznom roku najviše se govori o Marcelu Brozoviću. Logično jer je super važan igrač taktičke postavke Simonea Inzaghija, ima 29 godina i puno interesa po elitnim klubovima u Europi. I što je važno, u lipnju mu istječe ugovor, i nema odštete. No, Brozović je, kako kaže glavni operativac Intera Beppe Marotta, vrlo blizu potpisa novog ugovora.

- Nadam se da ćemo to zaključiti vrlo brzo, pregovori su u finišu. Najvažnije je da Brozović želi ostati.

Vidjet ćemo u konačnici što će biti s tim slučajem, ali je činjenica da nekako ispod radara prolazi slična situacija Ivana Perišića. Pogotovo je ona razblažena potpisom Robina Gosensa, njemačkog ljevaka koji je u Atalanti činio važne stvari po istom boku na kojem ordinira hrvatski reprezentativac. Perišić ima 33 godine i ugovor mu istječe u lipnju. Logično je da svoju dominantnu poziciju za pregovore kani iskoristiti da bi potpisao što bogatiji posljednji "veliki" ugovor karijere. Ono što pokazuje na travnjaku samo osnažuje njegove ambicije za ljetni prijelazni rok. Ivan Perišić igra u sjajnoj formi! Nije to bljesak jer je krilo Vatrenih zbilja vatren po lijevom boku Intera standardno u sezoni.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Dojam je uvjerljiv i kod analitičara u Italiji da je Perišić napravio ključni iskorak u glavi kada je, po povratku iz minhenskog Bayerna, prihvatio stav Antonija Contea kako može biti ubojit bočni veznjak u 352 sustavu. Zbog prvotnog odbijanja takve perspektive Perišić je i otišao na posudbu u Munchen, gdje su bili prezadovoljni njegovim igrama. Da bi nakon 5 milijuna eura za posudbu još otkupili njegov ugovor za 20 milijuna eura Bavarci nisu bili do kraja spremni. Bilo je to vrijeme rasplamsavanja pandemije, nije se točno znalo što slijedi osim financijskih gubitaka uslijed lockdowna i posljedičnih novih problema. Pokušali su kod Intera dobiti skonto, ali nisu uspjeli.

Perišić je bio svjestan da su mu alternative sužene. Prihvatio je naposljetku Conteov stav i sreća za njega i Inter da je tako jer je zaigrao upravo onako kako je to bivši mu trener želio. I očekivao. Nakon proslave scudetta došao je Simone Inzaghi, trener koji preferira isti sustav, ali ga ne limitira kao Conte, nego želi ofenzivnije varijante. Perišiću je to sjelo kao as na desetku. To se po njegovim igrama u aktualnom Interu vrlo bistro prepoznaje. Ne sjećamo se da je toliko komplimenata dobio igdje, a to što ga poslovično strogi Talijani veličaju više nego jasno ukazuje na kvalitetu.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Svu tu teoriju Perišić je demonstrirao u praksi derbija s Milanom. Toliko je bio dobar, uz prijatelja mu Brozovića, da su analitičari oštricu kritike uperili na trenera Inzaghija zbog zamjene.

- Sam je tražio izmjenu. Osjetio je problem u listu i nije htio riskirati...

Moguće je da je tako, ali Perišiću su u pitanju bili samo grčevi. Kako god njegovim izlaskom prioritetno, a potom i Brozovićem, Inter je izgubio na moći. Gol broj 50 u dresu Intera nije donio pobjedu, ali je potvrdio Perišićeve moći u ofenzivi, kao poslije i u defenzivnim zadacima. U 12 odigranih derbija s Milanom postigao je 2 pogotka uz 5 asistencija, dakle sudionik je u 7 pogodaka Intera...

- Gosensov dolazak uopće ne znači ništa u odnosu na Perišića. Imali smo šansu dobiti odličnog igrača i to smo iskoristili da podignemo razinu kvalitete rostera. S Perišićem i dalje želimo potpisati novi ugovor.

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Marottine teze su opće poznate, kao i ključna prepreka da se poklope interesi. Perišić bi se vezao na tri, Inter nudi 2 godine. Financijski su prilično udaljeni u željama, 5,5-3,5. Inter će čekati rasplet jer treba vidjeti hoće li biti klubova spremnih da izdvoje za igrača u 34. godini visoke gaže, a uz to da su na višim razinama natjecateljske ambicije. Da je po igri, taj podatak o godinama bio bi nebitan. Kako je u pitanju i poslovni svijet oko nogometa, dvojbe ostaju.
Ono što je jedino sigurno, to je da će oba Hrvata Intera kraj godine igrati u dresu Vatrenih, nadamo se u Kataru onako kako su je počeli-nastavili u crnoplavom dresu. izbornik Zlatko Dalić može biti sretan da ima takve dvije klase na raspolaganju...

Linker
20. travanj 2024 13:34